907
Η Αμπι Γουάμπαχ: ορισμένοι νέοι, χρυσοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να το επιτύχεις | EPA/BOB FRID

Μαθήματα ζωής από μία κυρία του ποδοσφαίρου

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2019, 12:44
Η Αμπι Γουάμπαχ: ορισμένοι νέοι, χρυσοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να το επιτύχεις
|EPA/BOB FRID

Μαθήματα ζωής από μία κυρία του ποδοσφαίρου

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2019, 12:44

Μπορεί η Αμπι Γουάμπαχ να έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο από το 2015, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματά να εμπνέει, έστω εκτός γηπέδων, γυναίκες που έχουν ανάγκη να ακούσουν τις εμπειρίες της, τόσο από τους θριάμβους, όσο και από τις διδακτικές της ήττες.

Η 38χρονη ποδοσφαιρίστρια, μέσα από το βιβλίο της με τίτλο «Wolfpack» (Η Αγέλη), εξηγεί ότι αν θες να βρεθείς στην κορυφή και να παραμείνεις εκεί, υπάρχουν ορισμένοι νέοι, χρυσοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να το επιτύχεις.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, η Γουάμπαχ κρατά το ρεκόρ της πιο παραγωγικής σκόρερ, με 184 γκολ. Η γυναίκα που αγωνίστηκε με τα χρώματα των ΗΠΑ σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν κάθεται ανενεργή στον «πάγκο». Αποφάσισε να μοιραστεί με το γυναικείο – κυρίως – αναγνωστικό κοινό, όσα έμαθε μέσα από χρόνια προπονήσεων, αποτυχίας και θριάμβου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Thank you to my team for making yesterday so special!!!! And to all those who bought this book. Here we come Boston:)) @wearewildfang @danpatrickshow @norahodonnell @robinrobertsgma @trevornoah @amyschumer @serenawilliams @celadonbooks @cameronesposito @irishem333 @elizabeth_gilbert_writer @asphotos100 @cmykityshyn @jenniferrwalsh @glennondoyle and Amanda Doyle:)))))

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abby Wambach (@abbywambach) στις

Το βιβλίο βασίζεται στην ομιλία που έδωσε πέρυσι στο Barnard College της Νέας Υόρκης και είχε γίνει viral για τις γεμάτες έμπνευση και δυναμισμό φράσεις της.

«Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να πω στον νεότερο εαυτό μου ένα πράγμα, θα του έλεγα το εξής: “Αμπι, δεν ήσουν ποτέ η Κοκκινοσκουφίτσα. Ησουν πάντα ο λύκος».

Μέσα από οκτώ νέους κανόνες, η Γουάμπαχ φιλοδοξεί να βοηθήσει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο να επιτύχουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ελπίζοντας ότι η μία μπορεί να επηρεάσει την άλλη, με τη λογική του ντόμινο: «Οταν ένα άτομο παίρνει θέση και διεκδικεί τη μπάλα, τη δουλειά, την προαγωγή, τον μισθό, το μικρόφωνο, σημαίνει ότι αυτομάτως ενεργοποιεί και τους άλλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο».

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2015, οι ΗΠΑ ήταν αντίπαλες με την Ιαπωνία και η Αμπι Γουάμπαχ έδωσε για μία ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό της (EPA/BOB FRID)

Ακολουθούν οι τέσσερις από τους οκτώ κανόνες της «Αγέλης» της:

Να είσαι ομάδα, όχι μονάδα

Παλιός κανόνας: Να είσαι ενάντια στον άλλο.

Νέος κανόνας: Να είσαι μαζί με τον άλλο.

«Η δύναμη, η επιτυχία και η ευτυχία δεν βγαίνουν σε κομμάτια. Ενα μεγάλο κομμάτι ευτυχίας για μία γυναίκα, δεν σημαίνει ότι κάποια άλλη πρέπει να μείνει παραπονεμένη με μικρότερη “μερίδα”».

Ευγνωμοσύνη και φιλοδοξία

Παλιός κανόνας: Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις.

Νέος κανόνας: Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις ΚΑΙ να διεκδικείς όσα σου αξίζουν.

«Ημουν τόσο ευγνώμων επειδή πληρωνόμουν, επειδή εκπροσωπούσα τη χώρα μου, επειδή αναγνωριζόταν η αξία μου, που δεν τολμούσα να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να ζητήσω περισσότερα. Το πρόσχημα της ευγνωμοσύνης καθημερινά καθηλώνει χιλιάδες γυναίκες σε μία ζωή που δεν τους είναι αρκετή».

Η αποτυχία ως καύσιμο

Παλιός κανόνας: Η αποτυχία σημαίνει ότι βγαίνεις εκτός παιχνιδιού.

Νέος κανόνας: Η αποτυχία σημαίνει ότι επιτέλους είσαι ΕΝΤΟΣ παιχνιδιού.

«Ατελείς άνδρες είχαν εξουσία να κυβερνήσουν τον κόσμο εδώ και αιώνες. Ηρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουν και οι ατελείς γυναίκες ότι δεν χρειάζεται να είναι τέλειες σε όλα και να τους κάνουν παρέα σε όλες τις στρατηγικές θέσεις».

Να ηγείσαι από οποιαδήποτε θέση

Παλιός κανόνας: Να περιμένεις την άδεια για να ηγηθείς.

Νέος κανόνας: Κάν΄το τώρα, όπου και αν βρίσκεσαι.

«Η εικόνα της ηγεσίας δεν πρέπει να είναι ένας άνδρας που κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού. Μπορεί να είναι κάλλιστα οποιαδήποτε γυναίκα που ακούει τη δική της φωνή ώστε να αποτελέσει έμπνευση και για τη δική της ζωή και για τις ζωές όσων αγαπά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...