252
Η Αννα Κορακάκη είχε την τιμή να μεταφέρει πρώτη την Ολυμπιακή Φλόγα. Αλλά η λαμπαδηδρομία δεν πήγε μακριά... | REUTERS/Costas Baltas

Ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού η λαμπαδηδρομία

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 13:24
Η Αννα Κορακάκη είχε την τιμή να μεταφέρει πρώτη την Ολυμπιακή Φλόγα. Αλλά η λαμπαδηδρομία δεν πήγε μακριά...
|REUTERS/Costas Baltas

Ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού η λαμπαδηδρομία

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 13:24

Οι εικόνες στην Σπάρτη, όπου παρά τις εκκλήσεις των υγειονομικών Αρχών, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής χιλιάδες πολιτών για να δουν από κοντά τον Τζέραρντ Μπάτλερ να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα (εδώ) οδήγησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αποφασίσει τη ματαίωση της υπόλοιπης λαμπαδηδρομίας.

Σύμφωνα με το Mega, η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έγινε χωρίς θεατές και προσκεκλημένους το μεσημέρι της Πέμπτης (εδώ) στην αρχαία Ολυμπία. Θα ακολουθούσε η καθιερωμένη λαμπαδηδρομία μέχρι την τελετή παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο (θα γίνει την προσεχή Πέμπτη), όμως τα όσα συνέβησαν στην Σπάρτη ανάγκασαν την ΕΟΕ να πάρει τη χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των ολυμπιακών λαμπαδηδρομιών απόφαση.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΕ ανέφερε:

«H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

» Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

» Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκιο 2020” θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...