203
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που βρίσκεται στο Κέιμπριτζ | EPA/CJ GUNTHER

Μασαχουσέτη: Προειδοποιήσεις κατά της κλιματικής αλλαγής στις αντλίες βενζίνης

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 16:55
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που βρίσκεται στο Κέιμπριτζ
|EPA/CJ GUNTHER

Μασαχουσέτη: Προειδοποιήσεις κατά της κλιματικής αλλαγής στις αντλίες βενζίνης

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 16:55

Αυτοκόλλητα με μια φιλική υπενθύμιση για τους κινδύνους από την κλιματική κρίση θα έχουν στο εξής οι αντλίες βενζίνης στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, την πρώτη αμερικανική πόλη που προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία.

Τα κίτρινα αυτοκόλλητα θα προειδοποιούν τους οδηγούς ότι η καύση της βενζίνης, του ντίζελ και της αιθανόλης έχει «μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον, ενώ συμβάλλει και στην κλιματική αλλαγή».

Η διατύπωση πάντως δεν θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή ή σοκαριστική (όπως, για παράδειγμα, αυτή στα πακέτα των τσιγάρων), παρά την επιθυμία περιβαλλοντικών οργανώσεων για το αντίθετο.

Η πόλη που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αποφάσισε τον περασμένο Ιανουάριο να δραστηριοποιηθεί για την κλιματική αλλαγή. Θέλει να μειώσει κατά 80% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ενώ έχει στόχο να φτάσει σε ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050.

Αυτοκόλλητα του ίδιου τύπου υπάρχουν και στη Σουηδία. Χωρίς αποτέλεσμα ήταν πάντως η προσπάθεια να εισαχθούν σε άλλη μία πανεπιστημιούπολη, το Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια.

Οι οδικές μεταφορές στις ΗΠΑ, σημειώνει ακόμη ο Guardian, εξακολουθούν να έχουν μεγάλο μερίδιο στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Πάνω από το ένα τέταρτο προέρχεται από φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, χωρίς να ξεχνά κάποιος και την λατρεία των Αμερικανών για τα SUV και άλλα θηριώδη όσο και «βρώμικα» οχήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...