175
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια αναχωρούν από την Ουάσινγκτον για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη Φλόριντα | REUTERS/Tom Brenner

ΗΠΑ: Αλλαξε γνώμη ο Τραμπ και ενέκρινε το νέο πακέτο ανάταξης της οικονομίας

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 13:21
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια αναχωρούν από την Ουάσινγκτον για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη Φλόριντα
|REUTERS/Tom Brenner

ΗΠΑ: Αλλαξε γνώμη ο Τραμπ και ενέκρινε το νέο πακέτο ανάταξης της οικονομίας

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 13:21

Μετά από έντονες πιέσεις τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναδιπλώθηκε. Αφού αρχικά το είχε απορρίψει, υπέγραψε τελικά το νομοσχέδιο που προβλέπει στήριξη με 900 δισ. δολάρια πολιτών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία της Covid-19.

Η οικονομική στήριξη θα φτάσει στους πολίτες σε μία κρίσιμη καμπή, καθώς είχε λήξει το πρώτο πακέτο στήριξης για τη διάσωση της οικονομίας, που είχε ενεργοποιηθεί την άνοιξη, ύψους δύο τρισ. δολαρίων.

Ο Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ στη Φλόριντα, την Κυριακή

Αφού έπαιξε γκολφ το Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ υπέγραψε επίσης το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, που αποτρέπει την αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, το λεγόμενο shutdown, ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων.

Πάντως, λόγω της καθυστέρησης στην υπογραφή του αμερικανού προέδρου, οι δικαιούχοι των επιδομάτων θα χάσουν μία εβδομάδα πληρωμών, ενώ πολλοί θα τα λάβουν με μεγάλη καθυστέρηση.

Το νέο πακέτο εξασφαλίζει επιδόματα σε όσους πλήττονται για 10-11 ακόμα εβδομάδες. Στις ΗΠΑ, τα επιδόματα δίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...