568
Το πρωτοσέλιδο της New York Post που ζητάει από τον Τραμπ να αποδεχτεί την ήττα του | nypost.com

New York Post προς Τραμπ: Σταμάτα την παράνοια για να διασώσεις την υστεροφημία σου

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 15:52
Το πρωτοσέλιδο της New York Post που ζητάει από τον Τραμπ να αποδεχτεί την ήττα του
|nypost.com

New York Post προς Τραμπ: Σταμάτα την παράνοια για να διασώσεις την υστεροφημία σου

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 15:52

Θα έχει και η φυλλάδα New York Post τη μοίρα του Fox News; Που από εκεί που για τον Ντόνλαντ Τραμπ ήταν φάρος της (φιλικής του) δημοσιογραφίας έγιναν προδότες που αυτομόλησαν στο στρατόπεδο των «διεφαρμένων» ΜΜΕ και των «fake news»; Αυτό είναι ένα ερώτημα μετά το τρόπον τινά ιστορικό πρωτοσέλιδο της νεοϋορκέζικης εφημερίδας τη Δευτέρα: η New York Post, το μοναδικό ευρείας κυκλοφορίας έντυπο που στήριξε την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, του ζήτησε να σταματήσει την τρέλα, να πάψει να ονειρεύεται πραξικόπημα και να παραδεχθεί επιτέλους την ήττα του –και μόνο η αναφορά της, «έχασες τις εκλογές», είναι ένα σοκ για τον Τραμπ.

Η NY Post καλεί στο κύριο άρθρο της τον Τραμπ να αποδεχτεί επιτέλους το εκλογικό αποτέλεσμα ώστε να διατηρήσει ακέραια την όποια υστεροφημία του.

Η εφημερίδα προτρέπει τον αμερικανό πρόεδρο να ρίξει το βάρος του στην εκλογή των δύο Ρεπουμπλικανών υποψηφίων για τη Γερουσία στην Τζόρτζια, όπου οι επαναληπτικές εκλογές της 5ης Ιανουαρίου θα κρίνουν ποιο κόμμα θα έχει την πλειοψηφία στο Σώμα.

Αν ο Τραμπ θέλει να παραμείνουν όσα «πέτυχε» με την πολιτική του τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, θα πρέπει να βοηθήσει τους υποψήφιους να εκλεγούν, χρησιμοποιώντας «τη γοητεία» του και την επιρροή του, έστω και την τελευταία εβδομάδα της εκστρατείας τους, συνεχίζει το άρθρο.

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, πριν λίγες ημέρες, ταξίδεψε στην Τζόρτζια, όπου μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση των δύο Δημοκρατικών υποψηφίων.

Η NY Post, απευθυνόμενη στον Τραμπ, γράφει: «Είμαστε μία εβδομάδα πριν από μία τρομερά κρίσιμη στιγμή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της χώρας. Στις 5 Ιανουαρίου, οι επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια θα κρίνουν ποιο κόμμα θα έχει τον έλεγχο της Γερουσίας -αν ο Τζο Μπάιντεν έχει την έγκριση ή έναν απαραίτητο έλεγχο της ατζέντας του.

»Δυστυχώς, όμως εσείς έχετε εμμονή με την 6η Ιανουαρίου, όταν το Κογκρέσο θα επικυρώσει την ψήφο των Εκλεκτόρων… Στηρίζετε ένα δικτατορικό πραξικόπημα.

»Η Σίντνεϊ Πάουελ είναι τρελή. Ο Μάικλ Φλιν προτείνει στρατιωτικό νόμο, κάτι που συνιστά προδοσία απέναντι στο αμερικανικό έθνος και είναι ντροπιαστικό».

Στη συνέχεια, η εφημερίδα τού λέει ότι είχε κάθε δικαίωμα να ελέγξει το εκλογικό αποτέλεσμα, όμως όλες του οι μηνύσεις κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι έχει χάσει τις εκλογές.

«Καταλαβαίνουμε ότι είστε θυμωμένος που χάσατε αλλά είναι καταστροφικό να συνεχίσετε αυτή την τακτική», συνεχίζει το άρθρο και τον συμβουλεύει να στρέψει τον θυμό του σε κάτι πιο παραγωγικό.

Η NY Post, αθεράπευτα συντηρητική και λαϊκίστικη, τονίζει ότι αν χάσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι φόροι (για τους πλούσιους) θα αυξηθούν πολύ, ο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην «αποτυχημένη συμφωνία» με το Ιράν, θα αφήσει ανοικτά τα σύνορα με το Μεξικό και θα «γεμίσει» το Ανώτατο Δικαστήριο (αυξάνοντας τις θέσεις των δικαστών).

«Και σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύετε ότι δεν θα περάσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια βασανίζοντάς σας με αβάσιμες έρευνες και ακροάσεις;», συνεχίζει ο συντάκτης.

Αν χάσει η Τζόρτζια, όλα αυτά απειλούνται, γράφει και ο Τραμπ θα είναι ο… βασιλιάς Λιρ του Μαρ-α-Λάγκο, που θα φωνάζει για έναν διεφθαρμένο κόσμο.

Μάλιστα, του πλέκει και το εγκώμιο, λέγοντας ότι ήρθε «από το πουθενά», δεν ήταν πολιτικός, ούτε δικηγόρος και κέρδισε τις εκλογές.

«Αντιμετωπίσατε κατά μέτωπο την ελίτ και τα ΜΜΕ, που είχαν χάσει από καιρό επαφή με τον εργαζόμενο πολίτη. Αλλάξατε το πολιτικό σκηνικό, κάτι που ελάχιστοι στην αμερικανική Ιστορία μπορούν να πουν».

Και καταλήγει: «Αν επιμένετε να περάσετε τις τελευταίες σας ημέρες στην εξουσία απειλώντας να κάψετε τα πάντα, έτσι θα σας θυμούνται. Οχι σαν επαναστάτη, αλλά σαν τον αναρχικό που κρατούσε το σπίρτο»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...