508
«Ο Τραμπ νίκησε» έγραφε η μάσκα της βουλευτίνας Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν όταν πρωτοπάτησε το πόδι της στη Βουλή, στις 3 Ιανουαρίου | REUTERS/Erin Scott/Pool/File Photo

Μάρτζορι, το μεγάλο… φρούτο των Ρεπουμπλικανών

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 12:00
«Ο Τραμπ νίκησε» έγραφε η μάσκα της βουλευτίνας Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν όταν πρωτοπάτησε το πόδι της στη Βουλή, στις 3 Ιανουαρίου
|REUTERS/Erin Scott/Pool/File Photo

Μάρτζορι, το μεγάλο… φρούτο των Ρεπουμπλικανών

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 12:00

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν είναι βουλευτής των Ρεπουμπλικανών. Προσθέτει στο Κογκρέσο την πινελιά της ακροδεξιάς γραφικότητας που ακροβατεί πάνω από το βάραθρο της τρέλας, η οποία γίνεται ακόμη πιο έντονη όταν η ίδια απαντά με έξτρα υπερβολές στους επικριτές της. Στους τελευταίους, δε, δεν περιλαμβάνονται μόνον τα media των Δημοκρατικών αλλά και νορμάλ Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί.

Τα διεθνή Μέσα γράφουν για «καρκίνο στο σώμα των Ρεπουμπλικανών», αφού η Τέιλορ Γκριν έχει ενστερνιστεί και διαρκώς αναπαράγει κάθε συνωμοσία τύπου QAnon, είτε πρόκειται για τις επιθέσεις ενόπλων σε αμερικανικά σχολεία, «που ήταν σκηνοθετημένες», είτε για τις επιθέσεις των τζιχανστιτών στις 9/11, «που ουδέποτε έπληξαν το Πεντάγωνο».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ την κατακεραύνωσε για τη ροπή της στις θεωρίες συνωμοσίας και στα ψέματα, γενικώς για τη θετική στάση της απέναντι σε κηρύγματα μίσους που εξαπολύονται από περοθωριακούς στα σόσιαλ μίντια. Ο 78χρονος συντηρητικός πολιτικός είναι η σοβαρότερη φωνή που μπορεί να απευθυνθεί στην 46χρονη πολιτικό από την Τζόρτζια, αφού ενσαρκώνει τις παραδοσιακές αξίες του κόμματος.

«Κάποιος που πιστεύει ότι δεν χτυπήθηκε το Πεντάγωνο ή ότι οι Κλίντον κατέρριψαν το αεροπλάνο του Κένεντι Τζούνιορ δεν ζει στην πραγματικότητα» είπε ο ΜακΚόνελ νέτα-σκέτα. Και έτσι έδωσε τη σκυτάλη στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι να της τραβήξει το αυτί σε συνάντηση που θα έχουν.

Μέσω Twitter η Τέιλορ Γκριν η απάντησε στοχεύοντας τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους εσωκομματικούς επικριτές της. Πέραν των άλλων, κατηγορεί όλους τους ότι θέλουν να σβήσουν την πραγματική φωνή του ρεπουμπλικανισμού, της οποίας αυθεντικός αντίλαλος υποτίθεται ότι είναι μόνο η δική της (και του Τραμπ, ασφαλώς)… «Αυτοί είναι ο πραγματικός καρκίνος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ξέρουν μόνο πώς να χάνουν…»

Η βουλευτής απειλεί και τους Δημοκρατικούς, αν τολμήσουν να κινηθούν θεσμικά εναντίον της για όσα εξαπολύει. Ο ενστερνισμός της θεωρίας των QAnon από πλευράς Τέιλορ Γκριν συνεπάγεται και αποδοχή των βασικών αξόνων της: ότι δηλαδή στις ΗΠΑ εξυφαίνεται διαρκής συνωμοσία του βαθέος κράτους των Δημοκρατικών, οι οποίοι είναι παιδεραστές και κανίβαλοι… Παρά τις χοντράδες της, η νέα βουλευτίνα (εσοδείας παρελθόντος Νοεμβρίου) φαίνεται ότι δεν έχει χάσει ακόμη την υποστήριξη του απελθόντος προέδρου. Εξάλλου πολύ πρόσφατα την είχε επαινέσει σαν «φανταστική» (επίθετο που στην Αμερική δεν σημαίνει ανυπόστατη, όπως στην Ελλάδα, αλλά όλως εξαιρετική).

Οι πικρόγλωσσες της αμερικανικής Βουλής λένε ότι η πρόεδρος Νάνσι Πελόζι τρίβει τα χέρια της με το κελεπούρι που της έστειλε η Τύχη: οι Δημοκρατικοί θα αφήσουν την κυρία από την Τζόρτζια να μιλάει όσο θέλει στην αίθουσα, διότι όσο μιλάει εκτίθεται και συγχρόνως εκθέτει και το κόμμα της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...