241
Βρετανοί περιμένουν στην ουρά για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού. Δίπλα στο ευρωπαϊκό ρεκόρ θανάτων, οι εμβολιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν πολύ ταχύτερα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη | REUTERS /Toby Melville

Η Βρετανία ετοιμάζεται να μοιράσει εμβόλια κορονοϊού σε άλλες χώρες

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 15:33
Βρετανοί περιμένουν στην ουρά για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού. Δίπλα στο ευρωπαϊκό ρεκόρ θανάτων, οι εμβολιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν πολύ ταχύτερα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη
|REUTERS /Toby Melville

Η Βρετανία ετοιμάζεται να μοιράσει εμβόλια κορονοϊού σε άλλες χώρες

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 15:33

Η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει την αποστολή εμβολίων σε άλλες χώρες, προτού ακόμη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε όλους τους ενήλικες της χώρας, καθώς το απόθεμα που έχει εξασφαλίσει είναι πολύ μεγαλύτερο από τις πραγματικές ανάγκες της, γράφουν την Τρίτη οι Times του Λονδίνου.

«Οι 400 εκατομμύρια δόσεις που έχουμε παραγγείλει είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ανάγκες μας», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Ως εκ τούτου, θα μπορούσαμε να είμαστε γενναιόδωροι παράλληλα με την ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί εάν όντως υπάρχει πλεόνασμα και πόσο είναι και προσθέτει ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εμβολιασμού, δηλαδή πριν από τους πρώτους μήνες της άνοιξης.

Η δήλωση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Βρετανία να στείλει σε άλλες χώρες εμβόλια πριν ακόμη εμβολιαστεί όλος ο ενήλικος πληθυσμός της, αλλά και ομάδες προτεραιότητας όπως είναι οι δάσκαλοι και οι αστυνομικοί.

«Υπάρχουν δύο βασικές ερωτήσεις: η πρώτη είναι εάν θα έχουμε πραγματικά αρκετά εμβόλια για να αρχίσουμε να τα προσφέρουμε σε άλλες χώρες και πότε και η δεύτερη είναι σε ποιες χώρες θα τα προσφέρουμε», αναφέρει σε δήλωσή του στους Times στέλεχος της κυβέρνησης Τζόνσον.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι η αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής που έχει στην αρμοδιότητά της τις διεθνείς πτυχές της υγειονομικής κρίσης, είναι πιθανόν να ξεκινήσει τις πρώτες συζητήσεις για το πλεόνασμα των εμβολίων μέσα στον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...