180
Το δίδυμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, 2016, όπου κέρδισαν το χάλκινο | INTIMENEWS

Μάντης και Καγιαλής χρυσοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2017, 17:44
Το δίδυμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, 2016, όπου κέρδισαν το χάλκινο
|INTIMENEWS

Μάντης και Καγιαλής χρυσοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2017, 17:44

Μία ακόμη τεράστια διάκριση προσέφεραν στη χώρα μας οι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης (Τάκης) Μάντης και Παύλος Καγιαλής που αναδείχθηκαν πρωταθλητές ιστιοπλοίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Σαντατέρ της Ισπανίας.

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες στο Ρίο, μπήκαν πολύ δυνατά στους τελικούς στην κατηγορία 470 όπου συμμετείχαν. Από την πρώτη ημέρα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, αφήνοντας αρκετά πίσω τους τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Πραγματοποίησαν και μία πολύ καλή εμφάνιση στην κούρσα μεταλλίων, στην οποία μάλιστα, χρειάστηκε να δοθεί δύο φορές η εκκίνηση εξαιτίας της πρόωρης εκκίνησης των αμερικανών συμμετεχόντων.

Τελικά το ελληνικό δίδυμο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 36 βαθμούς ποινής, έναντι 42 βαθμών των αυστριακών Μπάργκεχρ-Μαχρ και 43.6 βαθμών των ιταλών Φεράρι-Καλάμπρο (νικητές της medal race), οι οποίοι αναδείχθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οπως δήλωσε ο Μάντης αμέσως μετά τη λήξη της κούρσας μεταλλίων, ο επόμενος σταθμός των δύο ελλήνων ιστιοπλόων θα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 στη γενέτειρα του Παύλου, τη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 15 Ιουλίου του 2017.

Τα συγχαρητήριά του στους ιστιοπλόους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σχόλιό του στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...