287
Ο γερουσιαστής από την Αριζόνα (φωτογραφία αρχείου) | Youtube

ΜακΚέιν κατά Τραμπ για τις επιθέσεις στους δημοσιογράφους

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 19:27
Ο γερουσιαστής από την Αριζόνα (φωτογραφία αρχείου)
|Youtube

ΜακΚέιν κατά Τραμπ για τις επιθέσεις στους δημοσιογράφους

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 19:27

«Κύριε πρόεδρε, σταματήστε να επιτίθεστε στον Τύπο»: ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον ΜακΚέιν, σημαίνουσα προσωπικότητα του αμερικανικού Κογκρέσου, ζήτησε, σε αυστηρό ύφος, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να βάλει ένα τέλος στις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον των δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που σχεδόν σε καθημερινή βάση καταφέρεται εναντίον των «ανέντιμων» ΜΜΕ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σύντομα θα ανακοινώσει τα δικά του βραβεία «Fake News».

Τα «Fake News Awards» θα απονεμηθούν στα «πιο διεφθαρμένα και μεροληπτικά» ΜΜΕ, δήλωσε ο κ. Τραμπ. Αφού ανέβαλε μια πρώτη φορά τις σχετικές ανακοινώσεις, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υποσχέθηκε ότι θα έκανε την «απονομή» εντός της ημέρας, όμως ο Λευκός Οίκος αποφεύγει να απαντήσει με σαφήνεια επί του θέματος.

«Είτε ο Τραμπ έχει επίγνωση ή όχι επ΄ αυτού, τις πράξεις του τις παρακολουθούν στενά ξένοι ηγέτες που χρησιμοποιούν ήδη τα λεγόμενά του ως δικαιολογία» για να περιορίσουν την ελευθερία του Τύπου, υπογράμμισε ο Τζον ΜακΚέιν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Washington Post.

Ο γερουσιαστής από την Αριζόνα καταγγέλλει ιδίως την «ασυνάρτητη», ήτοι «υποκριτική» συμπεριφορά της διοίκησης Τραμπ στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου.

«Την ώρα που αξιωματούχοι της κυβέρνησης καταδικάζουν συχνά τη βία εναντίον των δημοσιογράφων στο εξωτερικό, ο Τραμπ συνεχίζει τις ακατάπαυστες επιθέσεις του εναντίον της ακεραιότητας των δημοσιογράφων και των αμερικανικών ΜΜΕ» υπογράμμισε.

«Η έκφραση «fake news” στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος προσέδωσε μια νομιμότητα χρησιμοποιείται από απολυταρχικούς ηγέτες προκειμένου να φιμώσουν τους δημοσιογράφους», έγραψε.

«Η ελευθερία της ενημέρωσης είναι κρίσιμη για την επιτυχία της δημοκρατίας» ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Αμερικανός γερουσιαστής σε αυτό το άρθρο με αποδέκτη τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Οι δημοσιογράφοι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση και την προστασία της δημοκρατίας και των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας. Θα πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ελεύθερα».