358
Oι τελευταίες δηλώσεις των μεγαλομετόχων του καναλιού προκάλεσαν την αντίδραση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης | CreativeProtagon

Το ΕΣΡ απαντά σε Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη για το Μega

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 15:44
Oι τελευταίες δηλώσεις των μεγαλομετόχων του καναλιού προκάλεσαν την αντίδραση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
|CreativeProtagon

Το ΕΣΡ απαντά σε Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη για το Μega

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 15:44

Tα όσα είπαν τις τελευταίες ημέρες οι μεγαλομέτοχοι του Μega για τις ευθύνες σχετικά με την κάτασταση στην οποία έχει περιέλθει το κανάλι (μετά και την απόφαση να μην κατατεθεί φάκελος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών) δεν έμειναν αναπάντητα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν πρόσφατα οι εργαζόμενοι του καναλιού (στο έκτακτο δελτίο της 12ης Ιανουαρίου που έβγαλαν στον αέρα) ο ένας εκ των μεγαλομετόχων του Mega, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, τους είπε πως το κρίσιμο σημείο για την απόφαση μη υποβολής φακέλου ήταν το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν είχε δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Όπως τους είπε, θεώρησε πως αυτό ήταν ρίσκο.

Επίσης, κατά τον κ. Βαρδινογιάννη, ένα επιπλέον πρόβλημα ήταν πως την τελευταία στιγμή υπήρξε φημολογία για ενδιαφέρον περισσότερων υποψηφίων, οπότε μπορεί να υπήρχε πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις άδειες.

Την Τρίτη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Μega στα γραφεία της Αlter Ego, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι παρών στο κανάλι τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, εκτιμώντας ότι το «ματς δεν έχει τελειώσει», καθώς όπως είπε, ο διαγωνισμός του ΕΣΡ θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε ερώτηση που ετέθη από δημοσιογράφο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γινόταν λόγος για non paper της  οικογένειας Βαρδινογιάννη στο οποίο επιρρίπτονται ευθύνες και στο Συμβούλιο για το γεγονός ότι δεν κατετέθη αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία.

Συγκεκριμένα αναφερόταν ότι το ΕΣΡ απέφυγε «να αναλάβει την ευθύνη που συνταγματικά του αναλογεί», δηλαδή να βεβαιώσει ότι θα στήριζε την προσπάθεια κάποιων μετόχων του Mega να «σώσουν» το κανάλι.

Απαντώντας, η Ανεξάρτητη Αρχή σημειώνει με νόημα ότι στους σκοπούς της, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί.

«Είναι όχι απλώς άτοπο, είναι αδιανόητο, για ένα θεσμικό όργανο που μπορεί να χρειαστεί να κρίνει επί θέματος, δυναμένου να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ προσώπων με αντίθετα συμφέροντα, να έχει εκ των προτέρων εκφράσει άποψη επ’ αυτού. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αβελτηρία η εμμονή του ΕΣΡ στο θεσμικό του ρόλο», τονίζεται στην απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...