274
Σε αυτή τη φωτογραφία του 2016 πόδια περαστικών που κοντοστάθηκαν φωτογραφίζονται πλάι στο αστέρι του Τραμπ | REUTERS / Mario Anzuoni

Μαίνεται ο πόλεμος του άστρου Τραμπ στη Λεωφόρο της Δόξας

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 20:30
Σε αυτή τη φωτογραφία του 2016 πόδια περαστικών που κοντοστάθηκαν φωτογραφίζονται πλάι στο αστέρι του Τραμπ
|REUTERS / Mario Anzuoni

Μαίνεται ο πόλεμος του άστρου Τραμπ στη Λεωφόρο της Δόξας

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 20:30

Επειτα από το πρόσφατο περιστατικό του βανδαλισμού με αξίνα του χολιγουντιανού αστεριού που φέρει το όνομα του αμερικανού περοέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τώρα, και σε άλλο επίπεδο ασφαλώς, το Δημοτικό Συμβούλιο της καλιφορνέζικης πόλης ζητεί την αφαίρεσή του από τη Λεωφόρο της Δόξας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ομόφωνα την περασμένη Δευτέρα να αφαιρεθεί το αστέρι του Τραμπ – απόφαση με συμβολική αξία, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία.

Ιανουάριος 2007: ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αγγίζει το άστρο του στη Λεωφόρο της Δόξας, του Χόλιγουντ (REUTERS / Chris Pizzello)

Αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση του τουριστικού δρόμου είναι το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ από το οποίο ζητείται η υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξήγησε ότι ο άνδρας τον οποίο τιμά το αστέρι δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες της περιοχής, η οποία είναι μία από τις πιο φιλελεύθερες των ΗΠΑ. Στη σχετική απόφασή του γίνεται λόγος για τις καταγγελίες των γυναικών «οι οποίες έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον Τραμπ», όπως και για την πολιτική του «να χωρίζει τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους» στα σύνορα.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ δεν έχει αφαιρέσει ποτέ ως τώρα αστέρι από τη Λεωφόρο της Δόξας, η οποία τιμά διασημότητες της βιομηχανίας του θεάματος. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια να αφαιρεθεί κανένα αστέρι από τη Λεωφόρο της Δόξας» δήλωσε ο Λιρόν Γκάμπλερ, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Ομως το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, όπως είπε.

Το αστέρι του Τραμπ προστέθηκε το 2007 ως αναγνώριση της δουλειάς του στην αμερικανική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...