198
Περιχαρής ποζάρισε στη Βενετία ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, πέρσι τον Σεπτέμβριο, επειδή έλαβε τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ | REUTERS / Alessandro Bianchi

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ σταματά να παίζει

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 19:41
Περιχαρής ποζάρισε στη Βενετία ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, πέρσι τον Σεπτέμβριο, επειδή έλαβε τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ
|REUTERS / Alessandro Bianchi

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ σταματά να παίζει

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 19:41

Ο μεγάλος αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υποκριτική – και αυτό σημαίνει ότι περιθώρια να εξακολουθήσει να ασχολείται με τη σκηνοθεσία των φιλμ υπάρχουν, παρά την προχωρημένη ηλικία του (είναι 82 ετών).

Η ταινία «The old man and the gun», η οποία θα προβληθεί στους κινηματογράφους των ΗΠΑ το φθινόπωρο, θα είναι και η τελευταία του, όπως φαίνεται, ως ηθοποιού.

Ο ίδιος δηλώνει στον Τύπο: «Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά σε ό,τι αφορά την υποκριτική θα προχωρήσω στη συνταξιοδότηση έπειτα από αυτή την ταινία, γιατί κάνω αυτή τη δουλειά από τα 21 μου. Γιατί να μην αποσυρθώ με κάτι θετικό;»

Αν θα σταματήσει και να σκηνοθετεί; Η απάντησή του στο σχετικό ερώτημα ήταν: «Αυτό θα το δούμε».

Πολλές οι διακρίσεις του

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποσύρεται από την ηθοποιία έχοντας κερδίσει 2 Οσκαρ, έξι Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο BAFTA.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η 74η Μόστρα του απένειμε τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τιμώντας τον για το σύνολο του έργου του.

Επαιξε σε δεκάδες επιτυχίες, αλλά και σκηνοθέτησε ταινίες όπως «Το ποτάμι κυλά ανάμεσά μας» και «Συνηθισμένοι άνθρωποι».

(Για τις πρωτοποριακές ιδέες του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά διαβάστε ένα παλαιότερο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Protagon.)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...