308
Ο Μάικ Πομπέο στο υπ. Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον. Ξέρει ότι οι ημέρες του σε αυτό το κτίριο είναι μετρημένες | Saul Loeb/Pool via REUTERS

Μάικ Πομπέο: Αρχισε η μεταβίβαση εξουσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 09:20
Ο Μάικ Πομπέο στο υπ. Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον. Ξέρει ότι οι ημέρες του σε αυτό το κτίριο είναι μετρημένες
|Saul Loeb/Pool via REUTERS

Μάικ Πομπέο: Αρχισε η μεταβίβαση εξουσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 09:20

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει: εγώ νίκησα στις εκλογές, το λένε και οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών. Αγνοώντας καταφανώς το τι σημαίνουν οι εκλογές, ότι τον Τζο Μπάιντεν ψήφισαν έξι εκατομμύρια Αμερικανοί περισσότεροι και ότι ο αντίπαλός του εξασφάλισε 306 εκλέκτορες, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε το «αντάρτικο» αρνούμενος το αποτέλεσμα. Ομως το μοιραίο για τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ έρχεται ακόμα και αν αυτός πανηγυρίζει για τα ρεκόρ του χρηματιστηρίου (που και αυτά γίνονται επειδή έρχεται ο Μπάιντεν).

Το συμβολικό πλήγμα για τον Τραμπ ήρθε την Τρίτη από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος δήλωσε ότι έχει αρχίσει η μεταβίβαση της εξουσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Πομπέο, βέβαια, περιέγραψε απλώς τη διαδικασία, δεν προχώρησε σε αποδοχή της νίκης του Μπάιντεν. Εξήγησε ότι αφού η Διεύθυνση Γενικών Υπηρεσιών (General Services Administration, GSA), ο ομοσπονδιακός φορέας που φροντίζει για την ομαλή παράδοση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη, ενημέρωσε τη Δευτέρα τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν πως μπορεί να αρχίσει η διαδικασία, αυτή ξεκίνησε στο υπουργείο του.

«Σήμερα μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε την απόφαση της GSA και θα κάνουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Θα το φέρουμε σε πέρας», δήλωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Πομπέο είναι ο πρώτος υπουργός του Τραμπ που επιβεβαιώνει την αλλαγή στη διακυβέρνηση –εν όψει της ορκωμοσίας του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου 2021– και αυτή του η δήλωση μοιάζει να κλείνει την όποια συζήτηση μπορεί να υπάρχει ακόμα στις ΗΠΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα και συντηρείται μόνο από τα απελπισμένα tweets του Τραμπ.

Ο Μάικ Πομπέο, πρόσφατα ολοκλήρωσε μια κατά τα φαινόμενα αποχαιρετιστήρια περιοδεία στο εξωτερικό. Ενα ταξίδι που πολλοί είδαν ως μια προετοιμασία για να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και την προεδρία της χώρας το 2024.

Τον Πομπέο θα διαδεχθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Αντονι Μπλίνκεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...