214
O Τζουζέπε Κόντε με μάσκα. Η παρουσία του στην τηλεόραση προκάλεσε μεγάλη ανησυχία | REUTERS/Yara Nardi/File Photo

Γιατί βήχει ο Τζουζέπε Κόντε; Είναι αρνητικός στην Covid-19 λέει το γραφείο του

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 08:50
O Τζουζέπε Κόντε με μάσκα. Η παρουσία του στην τηλεόραση προκάλεσε μεγάλη ανησυχία
|REUTERS/Yara Nardi/File Photo

Γιατί βήχει ο Τζουζέπε Κόντε; Είναι αρνητικός στην Covid-19 λέει το γραφείο του

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 08:50

Ενα περιστατικό κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Τζουζέπε Κόντε, του ιταλού πρωθυπουργού, στο δίκτυο La7 προκάλεσε ανησυχία στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο σφοδρό κύμα της πανδημίας – την Τρίτη ανακοινώθηκαν 23.232 νέα κρούσματα, ενώ 853 άνθρωπποι έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19.

Αν όμως οι μεγάλοι αριθμοί των απωλειών είναι κάτι στο οποίο οι Ιταλοί έχουν δυστυχώς συνηθίσει, αυτό που τους σόκαρε ήταν η εικόνα του πρωθυπουργού της χώρας να βήχει στην τηλεόραση. Χαρακτηριστική η περιγραφή της Il Messagero: «έντονος βήχας, κλειστή μύτη, βαθιές ανάσες, χαμηλή φωνή, κάτωχρος, δεν το λες και εικόνα ενός υγειούς ανθρώπου».

Ηταν τέτοια η ανησυχία και ο φόβος, που χρειάστηκε η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης να εκδώσει το βράδυ της Τρίτης ανακοινωθέν, για να τονίσει ότι ο Τζουζέπε Κόντε, 56 ετών, εξετάστηκε και βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό, αλλά και για να εξηγήσει τον έντονο βήχα του.

«Οφείλεται σε πρόβλημα των φωνητικών χορδών, το οποίο τον ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια», είπαν από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, στο ανακοινωθέν της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρεται ότι «το συγκεκριμένο πρόβλημα, συνήθως, επιδεινώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες».

Οπως ανέφερε το Palazzo Chigi, ο Τζουζέπε Κόντε υποβλήθηκε την Τρίτη σε μοριακό τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, ενόψει της συνάντησης, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...