216
Ο Φαμπρίτσιο Πισιτέλι είχε ιδρύσει την ακροδεξιά πτέρυγα των λατσιάλι |

Μαφιόζικη εκτέλεση του πιο γνωστού χούλιγκαν στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2019, 12:29
Ο Φαμπρίτσιο Πισιτέλι είχε ιδρύσει την ακροδεξιά πτέρυγα των λατσιάλι
|

Μαφιόζικη εκτέλεση του πιο γνωστού χούλιγκαν στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2019, 12:29

Με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε ένα χτύπημα που παραπέμπει στη Μαφία, δολοφόνησαν τον πιο γνωστό χούλιγκαν της Ιταλίας, τον αρχηγό των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο, Φαμπρίτσιο Πισιτέλι, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε πάρκο της Ρώμης.

Ο 53χρονος «αιώνιος» αρχηγός των οπαδών «Ultras» της ομάδας της Ρώμης,  γνωστός με το παρατσούκλι Diabolik, πυροβολήθηκε, ενώ καθόταν σε παγκάκι του πάρκου.

Στο παρελθόν ο Πισιτέλι είχε φυλακιστεί για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ είχε καταδικαστεί και για υπόθεση εκβιασμού του προέδρου της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο.

Η περιουσία του ξεπερνούσε τα δύο εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, πολυτελών ακινήτων και εταιρικών επενδύσεων μετοχικού κεφαλαίου. Το 2016, οι Αρχές είχαν κατασχέσει μεγάλο μέρος της.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Πισιτέλι είχε ραντεβού με τον δολοφόνο του στο πάρκο και ότι η συνάντηση είχε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών.

«Ο Πισιτέλι είχε πολλούς εχθρούς και έκανε δουλειές με εγκληματικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και αλβανικές», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Το θύμα είχε ιδρύσει την ακροδεξιά πτέρυγα των λατσιάλι (όπως είναι γνωστοί οι οπαδοί της Λάτσιο), ενώ ήταν φίλος του Πάολο ντι Κάνιο, του ιταλού ποδοσφαιριστή και νοσταλγού του Μουσολίνι, που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών όταν είχε χαιρετήσει με φασιστικό χαιρετισμό τους οπαδούς της Λάτσιο στο γήπεδο.

Η κερκίδα των οπαδών της Λάτσιο, σε αγώνα του περασμένου Μαρτίου – EPA/CLAUDIO PERI

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...