412
Στη φωτογραφία που ανέβασε ο ρώσος δημοσιογράφος, φαίνεται, πάνω αριστερά, η διεύθυνση της βάσης της Ομάδας Βάγκνερ | Telegram

Λουγκάνσκ: Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν τη βάση της Ομάδας Βάγκνερ χάρη σε απίστευτη γκάφα των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 12:34
Στη φωτογραφία που ανέβασε ο ρώσος δημοσιογράφος, φαίνεται, πάνω αριστερά, η διεύθυνση της βάσης της Ομάδας Βάγκνερ
|Telegram

Λουγκάνσκ: Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν τη βάση της Ομάδας Βάγκνερ χάρη σε απίστευτη γκάφα των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 12:34

Ενα λάθος χωρίς προηγούμενο των Ρώσων έδωσε την ευκαιρία στους Ουκρανούς να καταστρέψουν το αρχηγείο της Ομάδας Βάγκνερ στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Ουκρανικές πηγές μάλιστα, ανέφεραν ότι στη βάση βρισκόταν και ο αρχηγός και χρηματοδότης της ομάδας, ολιγάρχης και φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Λουγκάνσκ, ένας ρώσος δημοσιογράφος, ο Σεργκέι Σρέντα, ανέβασε μία φωτογραφία στο Telegram, στην οποία φαίνονται μισθοφόροι της ομάδας και σε περίοπτη θέση, η ταμπέλα του δρόμου με τη διεύθυνση της παραστρατιωτικής βάσης.

Φυσικά την είδαν οι Ουκρανοί και δεν άργησαν να αναλάβουν δράση, βομβαρδίζοντας το σημείο με το οπλικό σύστημα HIMARS.

Η διεύθυνση Μιρονόβσκαγια 12, που φαίνεται στη φωτογραφία, βρίσκεται στο Ποπάσνα του Λουγκάνσκ.

Πάνω αριστερά, διακρίνεται η ταμπέλα με τη διεύθυνση του εικονιζόμενου κτιρίου – Telegram

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Σέρχιι Χαϊντάι, έγραψε στο Telegram ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν «ένα εχθρικό αρχηγείο, το οποίο εντόπισαν χάρη σε ένα ρώσο δημοσιογράφο. Το πετυχημένο χτύπημα κατέστρεψε το αρχηγείο της Ομάδας Βάγκνερ στο Ποπάσνα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν ήταν ακόμα γνωστό πόσοι σκοτώθηκαν.

Η Telegraph σημειώνει ότι κάποιοι εκτιμούν πως ο αριθμός των νεκρών μαχητών φτάνει τους 100, ενώ το πάντα πιο προσεκτικό BBC, σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη σχέση της φωτογραφίας με τον βομβαρδισμό.

Ο Σεργκέι Σρέντα (δεξιά), ο ρώσος δημοσιογράφος που ευθύνεται για τη γκάφα, σφίγγει το χέρι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του αρχηγού της Ομάδας Βάγκνερ, γνωστού ως «σεφ του Πούτιν» / Telegram

Σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda, ο Σεργκέι Σρέντα επισκέφθηκε την βάση στις 8 Αυγούστου και ανέβασε τις φωτογραφίες στο Telegram. Η ανάρτηση διεγράφη αργότερα, αλλά συνέχισε να κυκλοφορεί στα social media.

Η πόλη Ποπάσνα βρίσκεται νότια του Σεβεροντονέτσκ, στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ. η οποία ελέγχεται από τους Ρώσους.

Μετά το ουκρανικό χτύπημα, ένας άλλος ρώσος ανταποκριτής, με το όνομα Κότενοκ, έγραψε στο Telegram: «Σημειώθηκε πλήγμα σε μία από τις τοποθεσίες της Ομάδας Βάγκνερ στο Ποπάσνα. Πηγές στο Ντονμπάς το έχουν επιβεβαιώσει. Μάλλον Himars. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν τον θάνατο του Πριγκόζιν – δεν το επιβεβαιώνουμε αυτό».

Ο ουκρανός βουλευτής Ολέκσι Χοντσαρένσκο έγραψε στο Facebook: «Δεν υπάρχει πια αρχηγείο της Βάγκνερ στο Ποπάσνα. Ευχαριστούμε Himars και ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Οι Ουκρανοί κατηγορούν την Ομάδα Βάγκνερ για τη φωτιά στη φυλακή Ολενίβκα, στις 29 Ιουλίου, που σκότωσε δεκάδες ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, οι περισσότεροι από το Τάγμα Αζόφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...