250
Διενέργεια rapid test για κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Λοιμωξιολόγοι: Δύο τεστ σε διαφορετικές δομές υγείας για τους θετικούς υγειονομικούς

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 8 Σεπτεμβρίου 2021, 15:28
Διενέργεια rapid test για κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Λοιμωξιολόγοι: Δύο τεστ σε διαφορετικές δομές υγείας για τους θετικούς υγειονομικούς

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 8 Σεπτεμβρίου 2021, 15:28

Σε μία προσπάθεια να περιοριστούν και να σταματήσουν οι απάτες με τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης μεταξύ των υγειονομικών υπαλλήλων, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων πρότεινε στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι ανεμβολίαστοι μετά την πρώτη διάγνωση της Covid, να υποβάλλονται και σε δεύτερο τεστ, σε δημόσια όμως μονάδα υγείας.

Πρόκειται για μία δικλίδα ασφαλείας, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το πιστοποιητικό νόσησης που θα λάβουν και θα χρησιμοποιήσουν για να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι βρίσκονται σε αναστολή, δεν είναι προϊόν πλαστογραφίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα εντός 24 ωρών.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο πρώην υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από τις 13 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πια τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν rapid test σε δημόσιες δομές, αλλά μόνο σε ιδιωτικά κέντρα με δική τους δαπάνη (εδώ).

Την ίδια στιγμή, σε αναβρασμό βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο και για τα ψευδή τεστ (PCR ή rapid tests) που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης, συνεπώς να αποφύγουν τον εμβολιασμό για έξι μήνες και να έχουν τα προνόμια όσων έχουν εμβολιαστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται σε αυτή τη φάση να ελέγξει τα ψευδή τεστ, καθώς οι περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις πραγματοποιούνται ακόμη και σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Πόσο μάλλον σε πέντε ημέρες, που όλοι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν τεστ ιδιωτικά.

Γι’ αυτό, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ορισθούν και νέα κλειδιά ασφαλείας στο ψηφιακό σύστημα, αλλά και νέοι κανόνες στην καταγραφή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...