281
Ο ηγέτης του FDP Κρίστιαν Λίντνερ επιτέθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo

«Καρφιά» Λίντνερ για Σόιμπλε: Δεν κατάφερε να επιβληθεί στη Μέρκελ για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 20:11
Ο ηγέτης του FDP Κρίστιαν Λίντνερ επιτέθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
|REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo

«Καρφιά» Λίντνερ για Σόιμπλε: Δεν κατάφερε να επιβληθεί στη Μέρκελ για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 20:11

O ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, ο άνθρωπος που επανέφερε το κόμμα στην κεντρική πολιτική σκηνή και διεκδικεί διακριτικά το υπουργείο Οικονομικών, εκφράζει τον σεβασμό του για τον αποχωρούντα Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (σ.σ. θα αναλάβει πρόεδρος της Μπούντεσταγκ), αλλά παράλληλα του ασκεί και κριτική.

«Ο κ. Σόιμπλε σε πολλά ευρωπαϊκά θέματα δεν κατάφερε να επιβληθεί στη Μέρκελ, όπως στην περίπτωση με το τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα, που δεν το ήθελε έτσι όπως έγινε… το ότι ως υπουργός Οικονομικών επαινέθηκε τόσο πολύ οφείλεται και στην ανενεργή αντιπολίτευση των Πρασίνων και των Αριστερών», δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Κομισιόν που αφορούν στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετος με μια τραπεζική ένωση που κοινοτικοποιεί όλους τους κινδύνους, φωτογραφίζοντας έτσι την Ελλάδα.

«Τα περασμένα χρόνια είδαμε ότι πολλές υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν», τονίζει. «Αυτό οδηγεί σε ηττημένους μέσα στην Ευρώπη, δηλαδή σε εκείνους που με την καλό πιστοληπτικό τους όνομα αναλαμβάνουν ευθύνες και βγάζουν άλλους από την δική τους υποχρέωση για επανάκτηση της ανταγωνιστικότητας τους και σταθεροποίηση των δημοσιονομικών».

Παράλληλα, ζήτησε να θεσπιστεί νομοθεσία περί αφερεγγυότητας για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποχωρούν από την Ευρωζώνη παραμένοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία θέση την οποία είχε διατυπώσει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία.

«Για εμάς, μια αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική είναι πιο σημαντική από έναν νέο υπουργό», δήλωσε ερωτηθείς για το εάν το κόμμα του θέλει να αναλάβει το πανίσχυρο υπουργείο Οικονομικών από το κεντροδεξιό μπλοκ CDU/CSU της Μέρκελ.

«Δεν έχει κανένα νόημα να εικάζουμε για ανθρώπους και θέσεις όσο δεν έχουμε κάποια σαφήνεια για την πολιτική», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...