159
Η Μαρίν Λεπέν υπόσχεται... τα πάντα για να κερδίσει ψήφους | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Λεπέν: Με παροχολογία και αντιευρωπαϊκή ρητορική στη μάχη του β’ γύρου

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2022, 22:50
Η Μαρίν Λεπέν υπόσχεται... τα πάντα για να κερδίσει ψήφους
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Λεπέν: Με παροχολογία και αντιευρωπαϊκή ρητορική στη μάχη του β’ γύρου

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2022, 22:50

Mε υποσχέσεις για παροχές και έντονα αντιευρωπαϊκή φρασεολογία συνεχίζει η Μαρίν Λεπέν την εκστρατεία της για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, της μεθεπόμενης Κυριακής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό η ακροδεξιά πολιτικός υποστήριξε ότι εάν εκλεγεί θα καταγγείλει μονομερώς τη συνθήκη Σένγκεν καθώς και ότι θα μειώσει τη συνεισφορά της Γαλλίας στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταυτόχρονα, αποδόθηκε σε μια πλειοδοσία λαϊκισμού κάνοντας λόγο για μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης χωρίς αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και φόρων, ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και πολιτικές μεταρρυθμίσεις με καθιέρωση της «συμμετοχικής δημοκρατίας» μέσω δημοψηφισμάτων.

Η Λεπέν δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί με «οικονομικό πατριωτισμό», ανέφερε ότι αν εκλεγεί θα ιδρύσει υπουργείο καταπολέμησης της απάτης και έκανε λόγο για «ήπια μέτρα» αναφορικά με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τέλος, υποσχέθηκε ενίσχυση του εξοπλισμού της αστυνομίας, αύξηση των μελών του δικαστικού σώματος και απέλαση των αλλοδαπών φυλακισμένων υπό τον όρο ότι θα εκτίσουν τις ποινές τους στις χώρες τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...