154
Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι | Wikipedia

Εξι ρώσους πράκτορες απέλασε το Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2022, 15:45
Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι
|Wikipedia

Εξι ρώσους πράκτορες απέλασε το Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2022, 15:45

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι «εντοπίστηκαν και θα απελαθούν έξι ρώσοι πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας, γίνεται λόγος για «μυστική επιχείρηση που διεξήχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» στο γαλλικό έδαφος, ενώ αναφέρεται ότι «εν απουσία του ρώσου πρεσβευτή, ο δεύτερος στην ιεραρχία της ρωσικής πρεσβείας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερωθεί για αυτήν την απόφαση».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμαρέν χαιρέτισε αυτή την «αξιοσημείωτη επιχείρηση αντικατασκοπείας» στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πριν από μία εβδομάδα, η Γαλλία είχε απελάσει άλλους 35 ρώσους διπλωμάτες, τους περισσότερους από το 1983, όταν το Παρίσι είχε διώξει 40 σοβιετικούς πράκτορες, επειδή ο Βλαντίμιρ Βετρόφ, πράκτορας της KGB που είχε αυτομολήσει στη Δύση, έδωσε έγγραφα στις γαλλικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες περισσότεροι από 400 ρώσοι διπλωμάτες έχουν απελαθεί από δυτικές χώρες, ανάμεσά τους και 12 από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...