322
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο σφυρί ακόμη και τα γραφεία της ΛΑΕ!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 10:44
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο σφυρί ακόμη και τα γραφεία της ΛΑΕ!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 10:44

Το κόμμα που πρωτοστατεί κατά των πλειστηριασμών, η Λαϊκή Ενότητα, θα δει την Τετάρτη τα (ενοικιαζόμενα) γραφεία του να πλειστηριάζονται λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Τα γραφεία του κόμματος βρίσκονται σε κτίριο στη Στοά Φεξή επί της οδού Πατησίων 14, στον 8ο όροφο. Στην προκήρυξη του πλειστηριασμού φαίνεται ότι εκπλειστηριάζονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές που φτάνουν τα 100.000 ευρώ.

Η ΛΑΕ ενοικιάζει τα γραφεία από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, του οποίου το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Η ιστοσελίδα iskra.gr, που πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα, αναφέρει ότι η τράπεζα που προβαίνει στον πλειστηριασμό, η Eurobank, σε επικοινωνία της με το κόμμα είπε ότι προχώρησε στις διαδικασίες χωρίς να γνωρίζει ότι τα γραφεία νοικιάζονται από την ΛΑΕ.

Η τράπεζα ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να προκαλέσει πρόβλημα στο κόμμα και ότι θα συνεχίσει να τηρεί το συμβόλαιο με την ΛΑΕ, σε περίπτωση που το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, καθώς και η ίδια θα κάνει προσφορά κατά τον πλειστηριασμό στην τιμή εκκίνησης.

Κύκλοι της αγοράς τόνιζαν στον ιστότοπο ότι θεωρούν «πολύ δύσκολο η τράπεζα να μην γνώριζε τους ενοικιαστές επαγγελματικών γραφείων όταν προέβαινε στον πλειστηριασμό, ενώ αποσαφήνιζαν ότι οι όποιες διαβεβαιώσεις από πλευράς Eurobank δεν έχουν καμιά αξία στην περίπτωση που το ακίνητο περιέλθει στα χέρια τρίτου, ενώ και αν το πάρει η τράπεζα δεν είναι καθόλου δεσμευτικές και μπορεί να “ξεχασθούν” μετά από λίγο ή πολύ γρήγορα να ζητηθούν νέοι ασύμφοροι όροι ενοικίασης».

Συνεχίζει γράφοντας ότι «ανεξάρτητα από τους λόγους που η τράπεζα επικαλείται για τον πλειστηριασμό των γραφείων  που νοικιάζει η ΛΑΕ, για το ύψος των οφειλών του δανειολήπτη και τις συνθήκες που οι τελευταίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός προσφέρεται για πολλά και πολυεπίπεδα συμπεράσματα.

» Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν η αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News