298
Τάκης Θεοδωρικάκος και Νίκος Δένδιας αποχωρούν από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το Ουκρανικό

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 11:42
Τάκης Θεοδωρικάκος και Νίκος Δένδιας αποχωρούν από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το Ουκρανικό

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 11:42

Ο «πλήρης συντονισμός» της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση όσον αφορά το Ουκρανικό, αλλά και η βεβαιότητα για τον ομαλό εφοδιασμό της χώρας με φυσικό αέριο, υπογραμμίστηκαν στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, μια συνεδρίαση που έγινε στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στο Ντονμπάς με την αναγνώριση από τη Ρωσία των αποσχισθείσων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Παρών στο ΚΥΣΕΑ ήταν και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος ανέλυσε τα σενάρια για την προμήθεια της Ελλάδας με ενεργειακούς πόρους, σε περίπτωση που υπάρξει ευρύτερη εμπλοκή στη ρωσο-ουκρανική κρίση.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας».

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα των Ελλήνων και των ομογενών στην Ουκρανία, για την τύχη των οποίων οι προξενικές αρχές στο Κίεβο και στη Μαριούπολη –η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ– έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού ανέφερε:

«Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

»Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανάλυση της κατάστασης μετά τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Σχετικά με τους έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.

»Τέλος, όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...