175
Τα εξωτερικά ιατρεία του «Ευαγγελισμού». Ο ασθενής μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο | SOOC

Λάθος διαδικασία στον «Ευαγγελισμό» για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 7 Φεβρουαρίου 2020, 18:29
Τα εξωτερικά ιατρεία του «Ευαγγελισμού». Ο ασθενής μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο
|SOOC

Λάθος διαδικασία στον «Ευαγγελισμό» για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 7 Φεβρουαρίου 2020, 18:29

Δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που έπρεπε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με τον 30χρονο άνδρα που προσήλθε στα επείγοντα ως ύποπτο περιστατικό με τον νέο κορονοϊό της Γουχάν. Παράλληλα, πηγές του ΕΟΔΥ διαψεύδουν ότι εστάλη δείγμα στο Παστέρ και φυσικά ότι η ανάλυση βγήκε αρνητική.

Κανονικά το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ήταν να δώσουν μία μάσκα στον ασθενή για τα συμπτώματα που είχε και εφόσον είχε έρθει από ταξίδι στην Κίνα, να τον βάλουν σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης.

Αμέσως, να ειδοποιήσουν τους ειδικούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ώστε να πάρουν δείγμα και να το αποστείλουν στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ ειδοποιήθηκε αρκετές ώρες αργότερα και ουδείς γνωρίζει τι είχε γίνει με τον ασθενή μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και που βρισκόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, ούτε δείγμα έχει ληφθεί ακόμα, ούτε και έχει αποσταλεί ακόμη στο Ινστιτούτο Παστέρ για ανάλυση, καθώς η ειδική ομάδα του ΕΟΔΥ έφτασε μετά τις 6 το απόγευμα στον νοσοκομείο.

Αναμένεται να γίνει εξέταση και να ληφθεί δείγμα για να αποσταλεί στο Παστέρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...