185
Ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη είναι σημαντικός για όλες τις ηλικίες | Shutterstock

Διαψεύδει «φήμες» για το εμβόλιο ο ΕΟΔΥ – Λιγότεροι οι νεκροί από τη γρίπη φέτος

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 7 Φεβρουαρίου 2020, 14:39
Ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη είναι σημαντικός για όλες τις ηλικίες
|Shutterstock

Διαψεύδει «φήμες» για το εμβόλιο ο ΕΟΔΥ – Λιγότεροι οι νεκροί από τη γρίπη φέτος

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 7 Φεβρουαρίου 2020, 14:39

Σε φάση έξαρσης βρίσκεται η γρίπη στη χώρα μας, όμως ο αριθμός των νεκρών είναι σχεδόν ο ίδιος με πέρυσι, καθώς το επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναφέρει 37 νεκρούς τις ίδιες εβδομάδες του 2019 και του 2020. Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί την ίδια μέρα πέρυσι, είχαν ανακοινωθεί ακόμη δύο νεκροί, ανεβάζοντας τον αριθμό (πέρα από το επιδημιολογικό δελτίο) στους 39.

Αποτελεσματικό το εμβόλιο

Ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ αναμένεται εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, καθώς όπως διευκρινίζει, οι δηλώσεις της λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ Ελενας Μαλτέζου παρερμηνεύτηκαν και το εμβόλιο είναι απολύτως προστατευτικό, ακριβώς όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι αριθμοί μπορεί να είναι περίπου ίδιοι με πέρυσι, ενώ φέτος εμβολιάστηκαν 1 εκατομμύριο περισσότερα άτομα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε τέτοιου είδους συμπεράσματα, δηλαδή ότι το εμβόλιο δεν ήταν πολύ καλό. Δεν είναι επιστημονικά ορθό. Αποτελέσματα, συγκρίσεις και εκτιμήσεις γίνονται πάντα μετά το πέρας της κάθε περιόδου και τα μέχρι τώρα στατιστικά δεν εξηγούν κάτι διαφορετικό», διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...