297
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Πούτιν απένειμε στον πατριάρχη Κύριλλο το ανώτατο παράσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου | EPA/MIKHAIL METZEL / KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Κύριλλος: Ο πόλεμος γίνεται και εναντίον του Gay Pride!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2022, 17:31
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Πούτιν απένειμε στον πατριάρχη Κύριλλο το ανώτατο παράσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου
|EPA/MIKHAIL METZEL / KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Κύριλλος: Ο πόλεμος γίνεται και εναντίον του Gay Pride!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2022, 17:31

Επειτα από αρκετές ημέρες και κατόπιν πιέσεων των επισκόπων του, ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος δικαιολόγησε την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας εκφωνώντας κήρυγμα στη μητρόπολη του Σωτήρος Χριστού, την περασμένη Κυριακή. Με το άνοιγμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Κύριλλος είπε ότι ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας σημαίνει και τον πόλεμο εναντίον των αντίχριστων και αμαρτωλών τρόπων ζωής και έφερε σαν παράδειγμά τους το Gay Pride, δηλαδή την παρέλαση των ομοφυλοφίλων. Παράλληλα ανέφερε ότι επί οκτώ έτη εκδηλώθηκαν από ουκρανικής πλευράς προσπάθειες να καταστραφεί το ρωσόφωνο Ντονμπάς.

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις ομοφυλοφίλων, ο δεσπότης της Μόσχας τις χαρακτήρισε αμαρτία που καταδικάζεται από τον Λόγο του Θεού και τεστ πίστεως στις αξίες της Δύσης. Οποια χώρα δεν τις ενστερνίζεται, μένει εκτός του νυμφώνος της Δύσης. Ετσι προέτρεψε σε αντίσταση κατά των «αξιών που προωθούνται από το λόμπι των ομοφυλοφίλων». Ο πόλεμος στο ουκρανικό έδαφος δεν έχει μόνο πολιτική σημασία για αυτόν, αλλά «είναι ζήτημα σωτηρίας, αφορά το πού θα καταλήξει η ανθρωπότητα».

Με την ευκαιρία, η Corriere della Sera έθιξε το ζήτημα του σχίσματος στους κόλπους της Ρωσικής Εκκλησίας, έτσι ανέφερε την ανακήρυξη του αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας το 2018 και την αναγνώριση που της παρέσχε το Φανάρι. Επίσης έγραψε ότι στην Ουκρανία δραστηριοποιείται και η λεγόμενη Ελληνοκαθολική Εκκλησία, η οποία είναι ουνίτικη, δηλαδή αναγνωρίζει τον πάπα της Ρώμης ως επικεφαλής της.

Κατά το ιταλικό Μέσο, υπάρχει υπόγεια σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Φαναρίου, και για αυτόν τον λόγο η Μόσχα έχει λάβει μέτρα:  θέλοντας να αντιμετωπίσει την αυτοκέφαλη Εκκλησία το 2018, το ρωσικό πατριαρχείο παρεχώρησε μεγαλύτερη αυτονομία στον πατριάρχη του Κιέβου ο οποίος παρέμεινε πιστός στη Ρωσία, έτσι του επέτρεψε και τη χρήση της ουκρανικής γλώσσας στις λειτουργίες. Και η Corriere κατέληξε σημειώνοντας ότι ένας από τους στόχους του Πούτιν στην Ουκρανία είναι και η διάλυση του σχίσματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...