550
| Menelaos Myrillas / SOOC

Κυμπουρόπουλος: Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων – ζητώ δημόσια συγγνώμη

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 12:10
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κυμπουρόπουλος: Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων – ζητώ δημόσια συγγνώμη

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 12:10

Νέες εξηγήσεις για την ψήφο του στην Ευρωβουλή, σε τροπολογία περί προστασίας του παιδιού «από τη στιγμή της σύλληψης» –γεγονός που ερμηνεύτηκε ως ψήφος κατά των αμβλώσεων και ως εκ τούτου αποδοκιμάστηκε από τη ΝΔ– επιχείρησε να δώσει την Τετάρτη ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», αλλά και στο Mega, ο κ. Κυμπουρόπουλος επέμεινε και ότι είναι υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης και ότι όλα ξεκίνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ που εσκεμμένα παρερμήνευσε την ψήφο του: «Δεν ψήφισα πότε κατά των αμβλώσεων, ψήφισα θετικά την τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή», είπε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη. Μάλιστα ανέφερε ότι σε παλαιότερα ψηφίσματα έχει ψηφίσει για τα αναπαραγωγικά και σεξουαλικά δικαιώματα των γυναικών πάρα πολλές φορές.

«Η εν λόγω τροπολογία –η οποία δεν πέρασε– αναφερόταν στο δικαίωμα του παιδιού στη ζωή επί σύλληψης» είπε, επισημαίνοντας ότι «μιλάει και για την άλλη πλευρά στην οποία θέλουν οι γυναίκες να κρατήσουν το παιδί και το κράτος θα πρέπει να παρέχει την ασφάλεια στην εργασία, στους ελέγχους και στο σπίτι ώστε να ναι ασφαλής η γυναίκα με το παιδί», εξήγησε. «Θεωρώ ότι είναι αλληλοσυμπληρούμενα», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κάνοντας λόγο για «εσκεμμένη παρερμηνεία» γιατί «όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet και πολλαπλασιάστηκε από εφημερίδες όπως η “Αυγή” κ.λπ.».

Μιλώντας στο Mega ο κ. Κυμπουρόπουλος: «Βεβαίως οι γυναίκες χρειάζεται να έχουν την αυτοδιάθεση του σώματός τους και να αποφασίζουν αν μπορούν να κρατήσουν ή όχι το έμβρυο που κυοφορούν και εννοείται ότι είμαι μαζί τους».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε ότι η κριτική που του ασκήθηκε από τον κόσμο ήταν απόλυτα φυσιολογική, αν ήταν όμως αλήθεια –πράγμα που, όπως είπε, δεν ισχύει– ενώ δεν δίστασε να ζητήσει και δημόσια συγγνώμη.

«Ζητώ συγγνώμη για αυτή τη λαίλαπα που ξεκίνησε, γιατί δεν ήταν ο σκοπός μου», είπε εξάλλου στον «Θέμα 104,6», εξηγώντας ξανά ότι το θέμα ήταν η προστασία της ζωής του παιδιού με παράλληλη προστασία της εγκύου από το περιβάλλον της.

Βέβαια σε συνέντευξή του την Τρίτη στα «Παραπολιτικά 90,1», λίγο μετά την αποδοκιμασία του από τη ΝΔ, η οποία ανέφερε ότι η ψήφος του «δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του», ο κ. Κυμπουρόπουλος τα είχε πει κάπως διαφορετικά. «Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα», είπε, μολονότι ενίοτε το δικαίωμα προστασίας της ζωής του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης και το δικαίωμα της γυναίκας να διαχειρίζεται το σώμα της όπως η ίδια κρίνει, είναι ζητήματα ασύμβατα.

Σε κάθε περίπτωση και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Πειραιώς, ο κ. Κυμπουρόπουλος περιέγραψε μια δική του καθυστερημένη αντίδραση ώστε να αποσαφηνιστεί αυτή η παρερμηνεία.

Η ΝΔ εξέφρασε μια πάγια θέση της και μια πολιτική την οποία υποστηρίζει, είπε ο ευρωβουλευτής. «Μπορεί εγώ να έκανα κάποιο λάθος και να αντέδρασα αργοπορημένα. Το κόμμα άλλωστε δεν είναι για να υποστηρίζει τους βουλευτές της, αλλά οι βουλευτές τις αποφάσεις του κόμματος», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...