322
Ο Κώστας Γαβράς θα δώσει τη δική του σκηνοθετική ερμηνεία για την Ελλάδα της κρίσης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/EFE/Emilio Naranjo

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά για το βιβλίο του Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 13:10
Ο Κώστας Γαβράς θα δώσει τη δική του σκηνοθετική ερμηνεία για την Ελλάδα της κρίσης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/EFE/Emilio Naranjo

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά για το βιβλίο του Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 13:10

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά με τίτλο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room) έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αθήνα. Ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει επτά χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, «Το Κεφάλαιο».

Τα διάρκειας 12 εβδομάδων γυρίσματα τού «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (η ακριβής μετάφραση του τίτλου του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη) θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Παρίσι, τη Ρίγα, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο, όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα από το lifo.gr.

Ο 86χρονος σκηνοθέτης δήλωσε σχετικά με την ταινία του, η οποία περιλαμβάνει μάλιστα πολλούς έλληνες συντελεστές: «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μία ανθρώπινη τραγωδία. Μία αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή. Εχουμε εξασφαλίσει μία ομάδα από κορυφαίους ηθοποιούς από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να αναφέρω πρώτα τους “φιλοξενούμενούς” μας: ένα θερμό καλωσόρισμα λοιπόν στον Ούλριχ Τούκουρ, με τον οποίο συνεργάζομαι με χαρά για τέταρτη φορά, και τους Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς, και Φραντσέσκο Ακουαρόλι. Και από την Ελλάδα: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Βαλέρια Γκολίνο».

Και συνεχίζοντας: «Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω την ταινία εδώ στην Αθήνα, όπου και μπορώ να μιλάω ελληνικά με το εξαιρετικό μου συνεργείο, που αποτελείται από τον Γιώργο Αρβανίτη (διευθυντής φωτογραφίας), τον Σπύρο Λάσκαρη (καλλιτεχνικός διευθυντής), τον Αγη Παναγιώτου (κοστούμια) και τους δύο ταλαντούχους πρώτους βοηθούς σκηνοθέτη, Αρσένη Πολυμενόπουλο και Χρήστο Χουλιάρα και τους υπόλοιπους τεχνικούς μας. Οι τοποθεσίες που βρήκαμε εδώ στην Αθήνα για τα γυρίσματα είναι τόσο υπέροχες, όσο η ζεστασιά και η φιλοξενία των ανθρώπων».

Η ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την ODEON και ο Κώστας Γαβράς δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να μας απογοητεύσει με το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News