175
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στο Κρεμλίνο, την Παρασκευή | Sputnik/Valeriy Sharifulin/Pool via REUTERS

Κρεμλίνο: Και επίσημα υποψήφιος για πέμπτη θητεία ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 14:45
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στο Κρεμλίνο, την Παρασκευή
|Sputnik/Valeriy Sharifulin/Pool via REUTERS

Κρεμλίνο: Και επίσημα υποψήφιος για πέμπτη θητεία ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 14:45

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024. Θα είναι η πέμπτη θητεία του ρώσου προέδρου, που θεωρείται βέβαιος νικητής.

Αλλωστε, ο ίδιος είχε αλλάξει το ρωσικό Σύνταγμα για να μπορεί να παραμείνει πρόεδρος μέχρι το 2036, όταν θα είναι 83 ή 84 ετών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πούτιν έκανε την ανακοίνωση στο Κρεμλίνο αφού παρασημοφόρησε με το ανώτατο στρατιωτικό παράσημο της χώρας, το χρυσό αστέρι του ήρωα της Ρωσίας, στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε ανακοινώσει ότι «πολλοί άνθρωποι πιέζουν» τον ρώσο πρόεδρο να είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία τον Μάρτιο, και είχε προσθέσει ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του «όταν το κρίνει σκόπιμο».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρασημοφορεί έναν ρώσο αξιωματικό που πολέμησε στην Ουκρανία – Sputnik/Valeriy Sharifulin/Pool via REUTERS

Παράλληλα, η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών: από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...