307
Εμπειρογνώμονες στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά | REUTERS/Ognen Teofilovski

Βόρεια Μακεδονία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο για κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 12:40
Εμπειρογνώμονες στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά
|REUTERS/Ognen Teofilovski

Βόρεια Μακεδονία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο για κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 12:40

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε προκάτ μονάδα θεραπείας η οποία είχε στηθεί για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη κλινών για ασθενείς με την Covid-19 σε νοσοκομείο στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας.

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βένκο Φιλίπτσε, ανακοίνωσε ότι είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος δέκα ανθρώπων από την πυρκαγιά. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, η εισαγγελία επιβεβαίωσε τους φόβους για μεγαλύτερο απολογισμό, ανακοινώνοντας ότι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Οι εισαγγελείς έδωσαν τη διαταγή να γίνουν νεκροψίες και να αναγνωριστούν τα πτώματα των 14 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά και ερευνούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν άλλοι νεκροί», ανέφερε σε ανακοίνωση η εισαγγελία.

Αρκετοί ασθενείς μεταφέρθηκαν επειγόντως σε νοσοκομείο των Σκοπίων, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Υγείας. «Οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή των τραυματιών», συμπλήρωσε ενώ έκανε λόγο για «τρομακτικό ατύχημα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη και συμπλήρωσε ότι ξεκίνησε έρευνα. «Είναι ένα πραγματικά τραγικό γεγονός», συμπλήρωσε σε δήλωσή του.

Δεν είναι σαφές πόσοι ασθενείς νοσηλεύονταν σε αυτό στην μονάδα  όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε στο Reuters υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η προσωρινή εγκατάσταση, στην οποία ξέσπασε η φωτιά, κατασκευάστηκε πέρυσι, για τη νοσηλεία ανθρώπων που έχουν νοσήσει σοβαρά από τον κορονοϊό. Η πυρκαγιά ήταν τεράστια, καθώς  -επειδή η μονάδα ήταν προκάτ- καίγονταν πλαστικά, εξήγησε ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής στο Τέτοβο, Σάσο Τράιτσεφσκι. «Βγάζαμε θύματα ενώ σβήναμε τις φλόγες», πρόσθεσε.

Τα κρούσματα κορονοϊού στη γειτονική μας χώρα αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, κάτι που οδήγησε την κυβέρνηση στην υιοθέτηση πιο αυστηρών μέτρων, όπως η χρήση των υγειονομικών «διαβατηρίων» για καφέ και εστιατόρια.

Η χώρα των 2 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 701 νέα κρούσματα κορονοϊού και 24 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Το Τέτοβο είναι από τις πόλεις με τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...