295
Στη σκηνή... για τον Σαίξπηρ. Από αριστερά προς τα δεξιά, πίσω του: Τιμ Μίνχιν, Χάριετ Γουόλτερ, Ντέιβιντ Τέναντ και Πάαπα Εσιέντου | Tristan Fewings/WPA Pool/Getty Images/Ideal Images

O Κάρολος της Αγγλίας έπαιξε Σαίξπηρ

Protagon Team 24 Απριλίου 2016, 19:27
Στη σκηνή... για τον Σαίξπηρ. Από αριστερά προς τα δεξιά, πίσω του: Τιμ Μίνχιν, Χάριετ Γουόλτερ, Ντέιβιντ Τέναντ και Πάαπα Εσιέντου
|Tristan Fewings/WPA Pool/Getty Images/Ideal Images

O Κάρολος της Αγγλίας έπαιξε Σαίξπηρ

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2016, 19:27

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη θα πλήρωναν όσο-όσο για ένα εισιτήριο που θα τους έφερνε λίγα μέτρα μακριά από τη σκηνή, πάνω στην οποία θα ξεδίπλωναν τις υποκριτικές τους ικανότητες η Τζούντι Ντέντς, ο σερ Ιαν ΜακΚέλεν και ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Αλλά όταν μιλάμε για τη Μεγάλη Βρετανία, αυτό μικρή σημασία έχει. Δεν πάει να έπαιζε και ο ίδιος ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ κάποιο από τα έργα του; Αλλος θα έκλεβε την παράσταση. Οταν πρόκειται για κάτι που σχετίζεται με τη βασιλική οικογένεια, τίποτα δεν μπορεί να μετριάσει τον θαυμασμό των Αγγλων.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, λοιπόν, ανέβηκε στην σκηνή, διέκοψε ηθοποιούς που έχουν τιμηθεί με Οσκαρ και άλλους που απολαμβάνουν τη δόξα του απόγειου της καριέρας τους και έστρεψε πάνω του τα φώτα των προβολέων.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του, εμφανίστηκε στη σκηνή του Στράτφορντ και απήγγειλε Σαίξπηρ. Τι άλλο; Την πασίγνωστη ατάκα «να ζει κανείς ή να μη ζει, ιδού η απορία».

96199491_Charles_Dench-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8
Η Τζούντι Ντεντς τον παρακολουθεί στο βάθος

Εντάξει, το αποτέλεσμα δεν ήταν και για… Οσκαρ. Αλλά όπως θα δείτε στο παρακάτω video δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Ο σκοπός ήταν μία -χιουμοριστική- αναπαράσταση του Αμλετ. Κλασικό βρετανικό χιούμορ, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Στην σκηνή, μαζί του, οι Τζούντι Ντεντς -η οποία στα 81 της ακόμη συνεχίζει να γοητεύει-, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος θεωρείται ήδη ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, οι Τιμ Μίνχιν, Ντέιβιντ Τέναντ, Χάριετ Γουόλτερ, Ρόρι Κίνεαρ και ο μεγάλος σερ Ιαν ΜακΚέλεν.

Ολα τα παρακάτω έγιναν στο Στράτφορντ, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου άγγλου συγγραφέα, ο οποίος ακόμη και σήμερα συνεχίζει να γοητεύει.

Το show μεταδόθηκε live από το BBC.

Να το δει κανείς το video ή να μην το δει; Ιδού η απορία…

https://www.youtube.com/watch?v=OQp72Jku7M0

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...