312
Ολλανδοί και ιταλοί οπαδοί έχουν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους των Τιράνων | REUTERS/Marko Djurica

Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια με συλλήψεις και τραυματίες πριν από τον τελικό του ECL

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 14:54
Ολλανδοί και ιταλοί οπαδοί έχουν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους των Τιράνων
|REUTERS/Marko Djurica

Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια με συλλήψεις και τραυματίες πριν από τον τελικό του ECL

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 14:54

Η αστυνομία της Αλβανίας ανέφερε ότι 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαλύσουν τις μάχες μεταξύ οπαδών της Φέγενορντ και της Ρόμα εν όψει του τελικού του Europa Conference League, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης (22:00) στα Τίρανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς που κρατούσαν γυάλινα μπουκάλια, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ τέσσερα αυτοκίνητα της αστυνομίας υπέστησαν ζημιές.

«Ως αποτέλεσμα της βίας κατά της αστυνομίας από τους οπαδούς των δύο ομάδων, έχουμε 19 τραυματίες αστυνομικούς και ένας από αυτούς τραυματίστηκε από μαχαίρι», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας, Άλμπερτ Ντερβίσι.

Η αστυνομία είπε ότι 10 άτομα, Αλβανοί -ο ένας σοβαρά χτυπημένος στο κεφάλι-, Ιταλοί και Ολλανδοί, νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία των Τιράνων για διαφορετικούς τραυματισμούς.

Να σημειωθεί ότι το CNN έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες ενός αστυνομικού ο οποίος, σε μια προσπάθεια να χωρίσει τις αντιμαχόμενες ομάδες οπαδών, τραβάει όπλο στρέφοντάς το στο ύψος των ματιών.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα απελάσαμε μέσω του λιμανιού του Δυρραχίου 80 Ιταλούς χούλιγκαν», είπε ο Ντερβίσι.

Όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, συνελήφθησαν εξήντα οπαδοί -48 Ιταλοί και 12 Ολλανδοί.

Ο τελικός του Europa Conference League είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Αλβανία, με τις Αρχές να κηρύσσουν την Τετάρτη αργία για δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια και να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Με την έδρα του τελικού να έχει χωρητικότητα μόλις 21.690 θεατών, χιλιάδες Ολλανδοί και Ιταλοί οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε δύο διαφορετικές «ζώνες φιλάθλων».

Η κατάσταση έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, αλλά είναι σαφές ότι έως την ώρα έναρξης του τελικού, υπάρχει συναγερμός στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ λίγο αργότερα (15:00) αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο των Τιράνων περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες φίλαθλοι από Ρώμη και Ρότερνταμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...