195
|

Και οι Γερμανοί απορούν…

Τάκης Μίχας Τάκης Μίχας 19 Μαΐου 2012, 18:18

Και οι Γερμανοί απορούν…

Τάκης Μίχας Τάκης Μίχας 19 Μαΐου 2012, 18:18

Αγανακτηση, απορία, αηδία: Αυτό είναι το τρίπτυχο το οποίο συνοψίζει τις αντιδράσεις των Γερμανών αξιωματούχων στην αποδεδειγμένη πλέον «γκάφα» των Ελληνικών αρχών στο περίφημο «τηλεφώνημα» της κ.Μέρκελ.. Οπως είναι γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τσίοδρας δήωλσε ότι η κ. Μέρκελ πρότεινε στο πρόεδρο της Δημοκρατίας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές. «Η κ. Μέρκελ ποτέ δεν θα έκανε μια τέτοια πρόταση που θα προσέβαλλε με τέτοιο τρόπο την ανεξαρτησία μιας χώρας της ΕΕ» μας έλεγε Γερμανός διπλωμάτης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ελαβε γνώση της περίφημης ανακοίνωσης της Ελληνικής κυβέρνησης όταν ήταν στο αεροπλάνο πετώντας προς το Καμπ Ντείβιντ και έμεινε κόκκαλο αδυνατώντας να καταλάβει τους λόγους πού ώθησαν την ελληνική κυβέρνηση να κάνει μία τέτοια «ηλίθια», οπως την χαρακτήρισε υπουργός της, ενέργεια

Πάντως πολλοί προβληματίζονται αν η ενέργεια ηταν απλά μια «γκάφα» η αν ήταν μία συνειδητή πράξη πού στόχευε να εξωθήσει ακόμη περισσότερο στα άκρα τις ελληνογερμανικές σχέσεις. «Αν ισχύει το δεύτερο, τότε αυτό σημαίνει ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της ελληνικής προεδρείας και κυβέρνησης έχει διαβρωθεί τελείως από  στοιχεία που χρησιμοποιούν αυτούς τους οργανισμούς για να διαδίδουν ψεύδη που εξυπηρετούν τους στόχους τους» μας έλεγε γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος που βρέθηκε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του επεισοδίου. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News