239
Μια ειδυλλιακή -και παλαιότερη- καλοκαιρινή νύχτα στη Χαλκιδική. Τώρα, μελετάται να επιβληθούν περιορισμοί στη λειτουργία των καφέ-μπαρ | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κορονοϊός: Σχέδιο για περιορισμό ωραρίου των καφέ-μπαρ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 16:48
Μια ειδυλλιακή -και παλαιότερη- καλοκαιρινή νύχτα στη Χαλκιδική. Τώρα, μελετάται να επιβληθούν περιορισμοί στη λειτουργία των καφέ-μπαρ
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κορονοϊός: Σχέδιο για περιορισμό ωραρίου των καφέ-μπαρ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 16:48

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα –38 νέα περιστατικά μέσα σε ένα 24ωρο μόνο στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (εδώ)– έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές.

Ο προβληματισμός είναι τέτοιος που την Παρασκευή έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης ήταν η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκαν συγκεκριμένα το ωράριο λειτουργίας των καφέ-μπαρ και ο συνωστισμός στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Οπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ενδεικτικό της ανησυχίας, πάντως, είναι και το γεγονός ότι ο κ. Ζέρβας έδωσε την Παρασκευή εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό και την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζέρβας κάλεσε αντιδημάρχους και διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Είχαν προηγηθεί απολυμάνσεις στο αμαξοστάσιο του δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά πήρε το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν το δημαρχιακό μέγαρο και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...