1001
Η 23χρονη είχε ιδρύσει μια οργάνωση, τη SafeBAE, η οποία έχει σκοπό τον τερματισμό των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ των μαθητών | Twitter

Αυτοκτόνησε η 23χρονη Ντέιζι Κόλμαν, οκτώ χρόνια μετά τον βιασμό της

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 15:47
Η 23χρονη είχε ιδρύσει μια οργάνωση, τη SafeBAE, η οποία έχει σκοπό τον τερματισμό των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ των μαθητών
|Twitter

Αυτοκτόνησε η 23χρονη Ντέιζι Κόλμαν, οκτώ χρόνια μετά τον βιασμό της

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 15:47

Πώς επιβιώνεις έπειτα από έναν βιασμό που γίνεται θέμα, ακόμα και ντοκιμαντέρ; Η Ντέιζι Κόλμαν ήταν μαθήτρια στο Μέριβιλ του Μιζούρι όταν βιάστηκε από συμμαθητή της. Επέζησε του σωματικού και ψυχολογικού τραύματος για οκτώ χρόνια. Αλλά τελικά δεν άντεξε. Εδωσε τέλος στη ζωή της την περασμένη Τρίτη (4/8).

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η μητέρα της 23χρονης κοπέλας, με μία συναισθηματική ανάρτηση στα social media.

«Ηταν η καλύτερή μου φίλη και μια καταπληκτική κόρη. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν. Μακάρι να μπορούσα να έδιωχνα τον πόνο της. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει αυτό που της έκαναν εκείνα τα αγόρια».

My daughter Catherine Daisy Coleman committed suicide tonight. If you saw crazy/ messages and posts it was because I…

Geplaatst door Melinda Moeller Coleman op Dinsdag 4 augustus 2020

 

H Ντέιζι είχε βιαστεί από έναν συμμαθητή της όταν ήταν 14 ετών. Επειτα έγινε το θέμα στο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Audrie and Daisy», στο οποίο αναδείχθηκε το φαινόμενο των βιασμών κοριτσιών από συμμαθητές τους στις ΗΠΑ.

Ο βιασμός της συνέβη σε ένα πάρτι στο Μέριβιλ το 2012. Οπως είχε καταγγείλει η Ντέιζι, βιάστηκε από τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερο συμμαθητή της, Μάθιου Μπάρνετ.

Η μητέρα της είχε καταθέσει ότι εκείνο το βράδυ είχε βρει την κόρη της στη βεράντα του σπιτιού, με βρεγμένα μαλλιά και φορώντας μόνο ένα μπλουζάκι.  Οι θερμοκρασίες ήταν υπό το μηδέν.

Ο συμμαθητής της Μάθιου Μπάρνετ συνελήφθη για τον βιασμό. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος δύο μήνες αργότερα, καθώς ο εισαγγελέας της κομητείας Νονταγουέι έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου υποστήριξε πως το σεξ ήταν συναινετικό. Από την άλλη, η οικογένεια της Ντέιζι ισχυριζόταν ότι δεχόταν απειλές από τους γονείς του Μπάρνετ. Εντέλει, ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια επιτήρησης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

It’s been 20 sessions. 20 sessions of emdr, 20 sessions of working to love myself again, 20 sessions of remembering some of my worst life traumas; 20 sessions of finding myself again. I’ve learned how to smile (and cry), I’ve learned how to trust, but most of all I’ve learned that I deserve to be happy. I absolutely can not wait to share this journey with all of you who have helped me when I needed it the most. I adore each and every one of you so much for always having faith in who I am and who I am supposed to be. I wouldn’t be on this path to recovery if it weren’t for every single one of you that helped me along the way with your words of encouragement and donations. Cheers to healing ? @savingdaisyfilm @lmi.productions

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IAMCAT Daisy Coleman (@youngcattattoos) στις

Η Ντέιζι, μια κοπέλα που έβρισκε χαρά στη ζωή της μέσα από το πάθος της για τα τατουάζ, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει τέσσερις φορές στο παρελθόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπέστη εξευτελισμούς και πιέσεις από την τοπική κοινότητα, ενώ είχαν κυκλοφορήσει και μπλουζάκια που έγραφαν «Ματ 1: Ντέιζι 0».

Η 23χρονη είχε ιδρύσει μια οργάνωση την SafeBAE, η οποία έχει σκοπό τον τερματισμό των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ των μαθητών.

H οργάνωση δημοσίευσε στο twitter: «Οπως γνωρίζουν όλοι οι υποστηρικτές μας, η Ντέιζι αγωνίστηκε εδώ και πολλά χρόνια για να ξεπεράσει την επίθεσή της και να αποτρέψει τη μελλοντική σεξουαλική βία μεταξύ των εφήβων. Ηταν η αδελφή μας σε αυτό το έργο και μεγάλο μέρος της κινητήριας δύναμης πίσω από αυτό. Είχε πολλούς δαίμονες, τους αντιμετώπιζε και τους ξεπερνούσε όλους, αλλά, όπως γνωρίζετε, η θεραπεία δεν είναι εύκολη. Πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε».

H σεξουαλική επίθεση, η τραυματική εμπειρία και η επακόλουθη παρενόχληση κατά της οικογένειας της Ντέιζι παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ «Audrie and Daisy» του Netflix (2016), το οποίο κέρδισε βραβείο Peabody ως «μια ειλικρινής και σπαρακτική ιστορία σεξουαλικής επίθεσης και κοινωνικών δικτύων, και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στη ζωή των νέων».

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται επίσης την ιστορία της Οντρι Ποτ, μιας 15χρονης που φέρεται να βιάστηκε σε ένα πάρτι. Εκείνη αυτοκτόνησε λίγες ημέρες αργότερα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...