189
Η Ετσέ Γιορέντς σε τελετή βραβείων στη Νέα Υόρκη, το 2018 | EPA

Κόντρα Τουρκίας – Netflix: Η Αγκυρα ζήτησε την αφαίρεση γκέι χαρακτήρα από σειρά – Το κανάλι την ακύρωσε

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 14:24
Η Ετσέ Γιορέντς σε τελετή βραβείων στη Νέα Υόρκη, το 2018
|EPA

Κόντρα Τουρκίας – Netflix: Η Αγκυρα ζήτησε την αφαίρεση γκέι χαρακτήρα από σειρά – Το κανάλι την ακύρωσε

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 14:24

Μία προγραμματισμένη τουρκική σειρά ακύρωσε το Netflix, λίγο πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, έπειτα από πιέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, επειδή περιείχε έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα.

Αυτό κατήγγειλε η σεναριογράφος της σειράς «If Only», Ετσέ Γιορέντς, κάτι που στη συνέχεια επιβεβαίωσε το Netflix, τονίζοντας ότι προτίμησε να την ακυρώσει, παρά να υποκύψει στις πιέσεις της κυβέρνησης να αφαιρέσει τον χαρακτήρα από το σενάριο.

Ετσι, η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν δέχθηκε να δώσει την άδειά της, για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

«Λόγω ενός ομοφυλόφιλου χαρακτήρα, δεν δόθηκε άδεια για το γύρισμα της σειράς και αυτό είναι πολύ τρομακτικό για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά η σεναριογράφος, μιλώντας σε μία τουρκική ιστοσελίδα με θέματα κινηματογράφου.

Σύμφωνα με την ίδια, στο σενάριο δεν υπήρχαν ομοφυλοφιλικές σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου ούτε καμία σωματική επαφή του ομοφυλόφιλου άνδρα με κάποιον άλλον χαρακτήρα της ιστορίας.

Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στην Τουρκία, όμως τα τελευταία χρόνια εντείνονται οι επίσημες αντιδράσεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη χώρα. Η διεξαγωγή του Pride στην Κωνσταντινούπολη έχει απαγορευθεί επί πέντε συναπτά χρόνια.

Ο αναπληρωτής αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος έγραψε σχετικά στο Twitter: «Πιστεύω ότι το Netflix θα επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στην τουρκική κουλτούρα και τέχνη με στενότερη συνεργασία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...