228
Η εικόνα από την εκκένωση του σχολείου στη Ν. Φιλαδέλφεια που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου | social media

Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή στην Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 15:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2021, 17:51
Η εικόνα από την εκκένωση του σχολείου στη Ν. Φιλαδέλφεια που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου
|social media

Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή στην Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 15:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2021, 17:51

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Ο Γιώργος Πατούλης είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Παρασκευής και ως εκ τούτου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά.

«Προφανώς και τα ιδιωτικά» απάντησε ο περιφερειάρχης Αττικής, σε σχετική ερώτηση.

Νωρίτερα, ο κ. Πατούλης είχε δώσει εντολή, για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», να μη λειτουργήσουν για το υπόλοιπο της Πέμπτης τα εσπερινά σχολεία.

Ετσι κι αλλιώς, τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και το υπουργείο Παιδείας είχαν εκτεθεί στα μάτια των πολιτών από τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου από ένα σχολείο στη Νέα Φιλαδέλεφεια: παιδιά να προσπαθούν να εκκενώσουν τις σχολικές αίθουσες –κατ’ ευφημισμόν, καθώς πρόκειται για κοντέινερ– με αυτοσχέδιες γέφυρες από θρανία.

Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Αργότερα σε έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα κλείσουν όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στην Εύβοια και στη Χαλκιδική για την οποία υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία από την ΕΜΥ. Ο ίδιος είπε ότι ενδέχεται μέσα στη νύχτα να δοθεί εντολή για κλείσιμο σχολικών μονάδων και σε άλλες περιφέρειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...