586
Ο λεωφόρος Βουλιαγμένης πλημμυρισμένη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Επελαύνει ο «Μπάλλος»: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αθήνα – Ζημιές και στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 13:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2021 14.35
Ο λεωφόρος Βουλιαγμένης πλημμυρισμένη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Επελαύνει ο «Μπάλλος»: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αθήνα – Ζημιές και στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 13:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2021 14.35

Aισθητά έγιναν ήδη τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάλλος», με δρόμους να κλείνουν λόγω συσσώρευσης υδάτων και την Πυροσβεστική να δέχεται τις πρώτες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια (κυρίως υπόγεια).

Λίγο μετά το μεσημέρι, εστάλη και ειδοποίηση μέσω του 112 στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου της  Αττικής για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η σύσταση ήταν για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες και για συμμόρφωση στις υποδείξεις των Αρχών.

Στη οδό Πειραιώς, διεκόπη η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε για λίγο μετά τις 13.00, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων γινόταν με μεγάλη δυσκολία λόγω της συνεχούς νεροποντής. Η Χαμοστέρνας έκλεισε εκ νέου λόγω πτώσης δέντρου.

Από πτώση δέντρου διεκόπη και η κυκλοφορία των συρμών του Ηλεκτρικού στον Ταύρο, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να εκτελούνται από Πειραιώς εώς Ταύρο και από Ομόνοια έως Κηφισιά.

Η νεροποντή επηρέασε και τα δρομολόγια του Τραμ.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του Τραμ διεξάγεται ως εξής:

(Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη

(Αριστοτέλης) Κασομούλη – ΣΕΦ,

(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Προβλήματα προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο και από τα καπάκια των αγωγών που εκτινάσσονται, λόγω πίεσης του νερού, στο οδόστρωμα.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν κεντρικές οδοί και λεωφόροι, όπως η Πανόρμου, η Βουλιαγμένης, η Παραλιακή κ.α.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 22 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια κυρίως σε υπόγεια, σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στο κτίριο της Βουλής. Μικρή ποσότητα νερού έπεσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στο χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.

«Ολες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, η Αστυνομία, οι Ενοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, θα υπάρχει εκ των προτέρων η κατάλληλη διασπορά έτσι ώστε να μπορούν να παρέμβουν έγκαιρα αν χρειαστεί», διαβεβαίωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, από την Τετάρτη λειτουργούν ενιαία επιχειρησιακά κέντρα στις περιοχές όπου υπάρχει ενδεχόμενο εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, έτσι ώστε να συντονίζονται πλήρως όλοι οι φορείς».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια των υποδομών, ιδιωτικών και δημόσιων, η προστασία δηλαδή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας».

«Υστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποφασίστηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή τα εξής:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να ειδοποιεί άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφεύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του 112, το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών σε κρίσιμες στιγμές. Ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου, θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα στους πολίτες σε συγκεκριμένες περιοχές», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...