454
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, ώρα 19:30. Κόσμος στην «promenade» της Θεσσαλονίκης παρά τα μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Κλείνει η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης έπειτα από τις εικόνες συνωστισμού

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 07:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/03/2020, 10:02
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, ώρα 19:30. Κόσμος στην «promenade» της Θεσσαλονίκης παρά τα μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Κλείνει η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης έπειτα από τις εικόνες συνωστισμού

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 07:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/03/2020, 10:02

Η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης θα μείνει κλειστή, προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες συνωστισμού κάθε φορά που είναι καλές οι καιρικές συνθήκες αλλά και να τηρούνται τα απαγορευτικά μέτρα στο πλαίσιο του περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή, των επικεφαλής Διευθύνσεων, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, αρμοδίου για τη δημοτική αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή και του διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας Πέτρου Παπαφίλη.

«Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσλονίκης, το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ανακοινώνοντας το μέτρο.

Σε δηλώσεις του στο Mega το πρωί της Τρίτης, ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια «οδυνηρή απόφαση», ωστόσο επεσήμανε ότι «δεν είναι περίοδος για αυτού του είδους χρήσης της παραλίας».

«Εχουμε ένα σημαντικό πόλεμο μπροστά μας», τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος έστειλε ένα μήνυμα στους πολίτες όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας: «Δεν μπορούμε να βολτάρουμε αμέριμνοι».

Εικόνες από το απόγευμα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Κόσμος πολύς παρά την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ)

Ο περιορισμός κίνησης πολιτών θα ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από τις 14:00 της 31ης Μαρτίου 2020 και για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Την Τρίτη αναμένεται να στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την απόφαση δήλωσε: «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα πέφτουν και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης αναφέρθηκε πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.