462
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να δείχνει με το δάχτυλο τον υπεύθυνο για την πανδημία αλλά και την παγκόσμια ύφεση: την Κίνα | REUTERS/Jonathan Ernst

«Κινεζικός ιός» είναι πλέον ο κορονοϊός για τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 20:32
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να δείχνει με το δάχτυλο τον υπεύθυνο για την πανδημία αλλά και την παγκόσμια ύφεση: την Κίνα
|REUTERS/Jonathan Ernst

«Κινεζικός ιός» είναι πλέον ο κορονοϊός για τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 20:32

Τρία ήταν τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter την Τετάρτη 18 Μαρτίου, με τα οποία η Κίνα εμμέσως προσδιορίζεται πλέον ως υπεύθυνη της πανδημίας που μαστίζει αυτήν την περίοδο τον πλανήτη μας.

Είχε γράψει και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανάλογα σχόλια, ακολούθησε κριτική εις βάρος του από όσους θεώρησαν τη φράση «κινεζικός ιός» ρατσιστική, όμως την Τετάρτη ο Τραμπ επανήλθε δριμύτερος και με μία είδηση: σε ένα από αυτά τα νέα σχόλια αναφέρεται σε επικείμενη (εντός της ημέρας) συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αναλύσει μία ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων «σχετικά με τον κινεζικό ιό».

Στις υπόλοιπες αναρτήσεις του ο αμερικανός πρόεδρος γράφει ότι δεν είναι λάθος των αμερικανών εργαζομένων η λόγω των εκτάκτων μέτρων αποχή από την εργασία. Και δηλώνει ότι σύντομα θα λάβουν τα χρήματα της οικονομικής ενίσχυσης από το πακέτο του περίπου ενός τρισ. δολαρίων. «Η επίθεση του κινεζικού ιού δεν είναι δικό σου λάθος!»

Επίσης τονίζει ότι έχει αντιμετωπίσει «σοβαρότατα τον κινέζικο ιό, με καλή δουλειά από την αρχή», συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης απόφασης «να κλείσει τα σύνορα με την Κίνα, παρά την αντίθετη επιθυμία όλων σχεδόν». Ετσι «πολλές ζωές σώθηκαν».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ είπε ότι νιώθει «πρόεδρος εν καιρώ πολέμου», αναφερόμενος στην πανδημία. Χρησιμοποίησε πάλι την έκφραση «κινεζικός ιός» στη φράση «η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο με τον κινεζικό ιό».

Οσον αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αμερικανική οικονομική και κοινωνική ζωή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι το ποσοστό της ανεργίας ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη και στο 20% εντός ΗΠΑ σε ένα «ζοφερό σενάριο». Το ίδιο ποσοστό ανέφερε και στο Κογκρέσο ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προκειμένου να πείσει το Σώμα να στηρίξει το σχέδιο εκταμίευσης περίπου ενός τρισ. δολαρίων.

Νωρίτερα ο Τραμπ διέταξε την αναστολή εξώσεων και κατασχέσεων ακινήτων έως το τέλος του Απριλίου, ώστε να αμβλυνθεί κάπως ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...