304
Φρουροί με προστατευτικές στολές φυλάσσουν την είσοδο συγκροτήματος διαμερισμάτων, που βρίσκεται σε καραντίνα, στο Πεκίνο, την Τετάρτη | REUTERS/Thomas Peter

Κίνα: Χαλαρώνουν κι άλλο τα μέτρα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 12:07
Φρουροί με προστατευτικές στολές φυλάσσουν την είσοδο συγκροτήματος διαμερισμάτων, που βρίσκεται σε καραντίνα, στο Πεκίνο, την Τετάρτη
|REUTERS/Thomas Peter

Κίνα: Χαλαρώνουν κι άλλο τα μέτρα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 12:07

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κατά της Covid-19, επιτρέποντας σε όσους έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα να παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι τους και περιορίζοντας την υποχρεωτικότητα των τεστ.

Με βάση τις νέες συστάσεις που παρουσίασε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, το αντίστοιχο του υπουργείου Υγείας, «όσοι είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους με ενισχυμένη εποπτεία της υγείας τους και θα μπορούν να διακομίζονται στα νοσοκομεία για θεραπεία εγκαίρως, αν η κατάστασή τους επιδεινωθεί».

Παράλληλα η Κίνα θα περιορίσει και άλλο την υποχρεωτικότητα των τεστ και πλέον δεν θα είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ όσοι ταξιδεύουν σε άλλη επαρχία.

Εξάλλου «θα μειωθεί περαιτέρω η χρήση των PCR και θα μειωθεί η συχνότητά τους». Mέχρι σήμερα ήταν απαραίτητο οι κάτοικοι της Κίνας να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πολλές φορές την εβδομάδα προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους.

Η καραντίνα στο σπίτι για όσους ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα αποτελεί σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς στην Κίνα, καθώς νωρίτερα φέτος επιβάλλονταν lockdown σε ολόκληρες κοινότητες, κάποιες φορές επί εβδομάδες, μετά τον εντοπισμό ενός και μόνου κρούσματος.

Οι κανόνες για την καραντίνα είχαν χαλαρώσει κάπως ήδη από τον προηγούμενο μήνα και προέβλεπαν την επιβολή lockdown μόνο στα συγκροτήματα κατοικιών όπου εντοπίζονταν κρούσματα.

Oμως από τώρα και στο εξής, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να ορίζονται ξεκάθαρα ανά κτίριο, μονάδα, όροφο και νοικοκυριό και δεν θα πρέπει να επεκτείνονται αυθαίρετα σε ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών και κοινότητες.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά την επίσημη δημοσίευση ανησυχητικών στοιχείων για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως: τον Νοέμβριο οι εξαγωγές και οι εισαγωγές στην Κίνα κατέρρευσαν, λόγω της αυστηρής πολιτικής της μηδενικής ανοχής και της υποτονικής ζήτησης.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων, έγινε γνωστό ότι ανοίγει η Ντίσνεϊλαντ στη Σαγκάη, η οποία είχε κλείσει τις πόρτες της στις 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...