324
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Κικίλιας: Ακόμη 200 προσλήψεις στον ΕΟΔΥ για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 18:26
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Κικίλιας: Ακόμη 200 προσλήψεις στον ΕΟΔΥ για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 18:26

Με περισσότερες από 2.000 αποστολές τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει προσλάβει για τις ανάγκες του 947 άτομα μέχρι τώρα, ενώ άμεσα θα υπάρξει και νέα προκήρυξη για την πρόσληψη ακόμη 200 εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την Τετάρτη και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στις 6 μ.μ.

«Το σύστημα υγείας πιέζεται, αλλά αντέχει. Η Ελλάδα θα σωθεί με μεγάλες πράξεις από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τις μάχες τους», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας είναι ένας βραχίονας στη δημόσια υγεία, αναλύει δράσεις για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη των νοσημάτων. Γι’ αυτό και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο», είπε ο υπουργός.

Η μεγάλη ανάπτυξη του ΕΟΔΥ ξεκίνησε με την πανδημία, όταν στην πρώτη φάση της δημιουργήθηκε ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο που εξυπηρέτησε το σύνολο της κοινωνίας στην Ελλάδα, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊό.

Εχει επίσης υπό την ευθύνη του τις κινητές ομάδες υγείας (ΚΟΜΥ) οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει 17.600 δράσεις σε 71 περιφέρειες της χώρας. Εχουν διεξάγει 550.000 τεστ από τα 2.200.000 τεστ που έχουν γίνει συνολικά στην Ελλάδα.

Και η χώρα μας είναι η πρώτη που κατάφερε να προμηθευτεί τα rapid τεστ και να κάνει έλεγχο στον γενικό πληθυσμό και σε ειδικές ομάδες, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Στο μετρό, σε πύλες εισόδου, σε ξενοδοχεία, παντού βρίσκεται ο ΕΟΔΥ και κάνει τεστ προκειμένου να ανιχνευθούν περισσότερα κρούσματα και να απομονωθούν, ώστε να πατήσει φρένο στην εξάπλωση της νόσου στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Ο ΕΟΔΥ είναι επίσης υπεύθυνος για την καθημερινή έκθεση, συλλέγει τα στοιχεία από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια, από τις κινητές ομάδες και από άλλες υπηρεσίες, ενημερώνει την κυβέρνηση, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και άλλους φορείς.

«Ο ΕΟΔΥ είναι από τις μόνιμες προσθήκες στο σύστημα υγείας και παρακολουθεί εκτός από την Covid-19 ακόμη 51 μεταδοτικά νοσήματα», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...