468
Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πώς θα διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή στα σχολεία | Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κεραμέως: Ερχονται εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 13:03
Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πώς θα διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή στα σχολεία
|Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κεραμέως: Ερχονται εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 13:03

Τις επόμενες εβδομάδες θα σχεδιαστεί η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ηδη, το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τα πανεπιστήμια να προτείνουν χώρους όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. «Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες», δήλωσε η υπουργός μιλώντας στο Mega.

Στην ερώτηση αν κάτι παρόμοιο σχεδιάζεται να γίνει και στα σχολεία, η ίδια τόνισε ότι, «είναι διαφορετική η συνθήκη για τα ανήλικα παιδιά για τον εμβολιασμό τους, χρειάζεται συναίνεση από το γονέα. Αλλά θα συζητηθεί τι θα γίνει και με αυτό το θέμα».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς, η κυρία Κεραμέως είπε: «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στη διά ζώσης εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Συζητάμε με τους ειδικούς το πώς θα διασφαλίσουμε αυτή την επιστροφή. Το εμβόλιο είναι ένα υπερόπλο που έχουμε, που πέρυσι δεν το είχαμε. Εχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών, περίπου τρεις στους τέσσερις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας. Ανοιξε και η πλατφόρμα για τους μαθητές μας, από 15 ετών και πάνω. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν, να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε απέναντι στην πανδημία».

Η υπουργός επανέλαβε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η διά ζώσης εκπαίδευση και πρόσθεσε ότι εξετάζονται πολλά σενάρια με τους ειδικούς και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που φέρνει, μεταξύ άλλων, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι, «αύριο εισάγεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που δίνει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς. Μπορούν να επιλέγουν το βιβλίο από το οποίο θα διδάξουν, τον τρόπο που θα αξιολογούν τους μαθητές. Ενισχύουμε εκπαιδευτικούς σε θέσεις ευθύνης και αποκεντρώνουμε το σύστημα, βγάζουμε εξουσίες από τους κεντρικούς φορείς προς όφελος της σχολικής ομάδας. Αυτό έρχεται μαζί με μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία. Εγκαθιστούμε ένα σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα. Στόχος είναι να βελτιώνονται οι εκπαιδευτικοί μας, οι άριστοι επιβραβεύονται με μόρια ώστε να ανέβουν βαθμίδες στην εκπαίδευση, και για όσους κρίνεται ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, προβλέπεται η επιμόρφωσή τους για τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Η ύλη είναι μία. Υπάρχει πρόγραμμα σπουδών. Βάσει του προγράμματος σπουδών θα γράφονται περισσότερα του ενός βιβλία. Ολα αυτά θα είναι διαθέσιμα ψηφιακά και ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να παραπέμψει τους μαθητές σε πολλές πηγές ώστε να φύγουμε από τη μηχανική εκμάθηση. Να μπορεί να συνδυάσει ο μαθητής πηγές και να καλλιεργήσει την κριτική του σκέψη», εξήγησε.

Τέλος, μιλώντας για την σχεδιαζόμενη παρακράτηση μισθού στους εκπαιδευτικούς που θα αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, τόνισε ότι «δεν θα είναι συνέπεια της αξιολόγησης, αλλά συνέπεια για όποιον δε συμμετέχει. Η αξιολόγηση είναι υποχρεωτική. Αλλά δεν έχει οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια για τον εκπαιδευτικό. Αλλά πρέπει να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, για αυτό και είναι υποχρεωτική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News