237
|

Καθηγητής Βατόπουλος: Συνωστισμοί τύπου Μυκόνου θα μας πάνε σε πισωγύρισμα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 09:53

Καθηγητής Βατόπουλος: Συνωστισμοί τύπου Μυκόνου θα μας πάνε σε πισωγύρισμα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 09:53

Τον φόβο ενός οδυνηρού –από υγειονομικής αλλά και οικονομικής απόψεως– πισωγυρίσματος αν συνεχιστούν φαινόμενα όπως αυτά του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Φτελιά της Μυκόνου, εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Βατόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας με τη σειρά του ότι μεταξύ των 97 νέων κρουσμάτων, υπάρχουν καμιά τριανταριά «ορφανά».

«Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστούμε τουρίστες για να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οσο για τις εικόνες από το beach bar στη Μύκονο, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι πρόκειται για εικόνες textbook:

«Θα τις χρησιμοποιώ στα μαθήματά μου για να διδάσκω τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοσης», σχολίασε, εξηγώντας πως όταν υπάρχουν 300 άνθρωποι σε ένα πολύ μικρό χώρο, όπου ο κόσμος χορεύει και τραγουδάει, άρα παίρνει και βαθιές ανάσες, είναι ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην έχουμε αυτό το πισωγύρισμα, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε τρία σημεία και συγκεκριμένα, αγωγή υγείας, δηλαδή να λένε και να ξαναλένε οι ειδικοί τα ίδια πράγματα και τις ίδιες συστάσεις, να υπάρξει βοήθεια για να μη δημιουργούνται ευκαιρίες συνωστισμού, όπως για παράδειγμα να πυκνώνουν δρομολόγια σε μέσα μεταφοράς, και τέλος «όπου δεν πίπτει λόγος (να) πίπτει ράβδος».

Στις δηλώσεις του ο καθηγητής προειδοποίησε εκ νέου ότι αν τα φαινόμενα αυτά συνεχιστούν, είναι πάρα πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα. Το αν θα είναι τοπικά ή γενικότερα, συμπλήρωσε, εξαρτάται από το πώς θα πάνε τα πράγματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...