471
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Κάθειρξη 22 ετών και 9 μηνών στον 63χρονο απόστρατο που πήγε να ανατιναχθεί μαζί με τα δίδυμα παιδιά του

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 16:34
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Κάθειρξη 22 ετών και 9 μηνών στον 63χρονο απόστρατο που πήγε να ανατιναχθεί μαζί με τα δίδυμα παιδιά του

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 16:34

Σε συνολική κάθειρξη 22 ετών και εννέα μηνών καταδικάστηκε ο 63χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, που τον περασμένο Μάρτιο κλειδώθηκε μαζί με τα ηλικίας 2,5 ετών, δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητό του και άνοιξε μία φιάλη υγραερίου, επιχειρώντας να ανατινάξει το όχημα.

Το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον 63χρονο απόστρατο στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης είχε γίνει μπροστά στα μάτια της εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Την Παρασκευή το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, με δόλο, ως προς τη σύζυγό και με ενδεχόμενο δόλο ως προς τα τέκνα, όπως επίσης για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τα παιδιά του, αλλά να «φοβίσει» την εν διαστάσει σύζυγό του, με την οποία βρισκόταν σε αντιδικία.

«Το έκανα γιατί αγαπάω τα παιδιά μου και ήθελα να τα διεκδικήσω. Ομολόγησα εξ αρχής ότι ήταν μια απερισκεψία. Η ύπαρξη αερίου ήταν τόση ώστε να θορυβήσω τη σύζυγο μου αλλά να μην κάνω κακό στα παιδιά. Ήταν μια έντονη αντίδραση αλλά απολύτως ασφαλής. Ήθελα να βρεθώ ενώπιον των δικαστηρίων για να μιλήσω. Έδωσα δικαίωμα που δεν έπρεπε να δώσω και ζήτω συγγνώμη γι’ αυτό», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ηθελε να γίνει η έκρηξη και να τους πάρει μαζί στον θάνατο», αντέτεινε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της Εδρας, Αργυρή Κοτίνα, που πρότεινε την ενοχή του για το σύνολο των πράξεων, ενώ σχολιάζοντας τις εξηγήσεις που έδωσε , αρκέστηκε να πει  ότι «δεν αντέχουν στη λογική».

Ο καταδικασθείς βρισκόταν σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του, η οποία μάλιστα είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της.

Επειτα από αίτηση διαζυγίου που είχε καταθέσει ο 63χρονος,  εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία η επιμέλεια των ανήλικων διδύμων (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) ανατέθηκε στην μητέρα.

Την ημέρα του επεισοδίου, ανταποκρινόμενο στην κλήση της μητέρας, περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού έφτασε άμεσα στο σημείο και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά και τον πατέρα τους.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς από την έντονη δυσοσμία στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και διακομίστηκαν εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας εκ των αστυνομικών που επενέβησαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο,  διαπιστώθηκε ότι στο πορτμπαγκάζ υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου που, σε αντίθεση με την πρώτη, ήταν ασφαλισμένη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...