357
Η Κατερίνα Τικόνοβα μιλά στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Κατερίνα Τικόνοβα: Η ανερχόμενη «κρυφή» κόρη του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2021, 20:13
Η Κατερίνα Τικόνοβα μιλά στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Κατερίνα Τικόνοβα: Η ανερχόμενη «κρυφή» κόρη του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2021, 20:13

Η Κατερίνα Τικόνοβα επισήμως είναι γνωστή στη Ρωσία ως υποδιευθύντρια στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Ερευνών Πολύπλοκων Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ανεπισήμως, είναι πιο γνωστή ως η κόρη του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε αντίθεση με άλλους ηγέτες, ο ρώσος πρόεδρος δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για τις δύο κόρες του και δεν επιτρέπει σε κανέναν να το κάνει, για λόγους ασφαλείας. Ετσι, όπως σημειώνει η Washington Post, όλοι ξέρουν ποια είναι η Τικόνοβα, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει.

Τόσο η ίδια όσο και η άλλη κόρη του, Μαρία Βορόντσοβα, ερευνήτρια στη Γενετική, έχουν γίνει περισσότερο ορατές τελευταία, καθώς διατηρούν σημαντικές θέσεις στους κλάδους τους, που σχετίζονται με κρατικές επιχειρήσεις.

Η 34χρονη Τικόνοβα μίλησε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, τη ρωσική απάντηση στο Νταβός, για τη διαιτησία σε υποθέσεις αντιδικίας διεθνών επενδύσεων. Την ομιλία της παρακολούθησαν πρόεδροι πανεπιστημίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας και άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ.

Οι κόρες του Πούτιν ανεβαίνουν στην επιστημονική και επιχειρηματική ιεραρχία της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

Είναι και οι δύο κόρες της Λιουντμίλα Πούτιν, που ήταν παντρεμένη μαζί του για 30 χρόνια, μέχρι το διαζύγιό τους, το 2013. Πλέον, διαμένει στη Γαλλία. Ρωσικά ΜΜΕ έχουν αναφέρει ότι ο Πούτιν έχει και τρίτη κόρη από άλλη γυναίκα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ. Οι δυο τους γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’80, όταν ο πατέρας τους ήταν πράκτορας της KGB.

Η Κατερίνα Τικόνοβα στη μεγάλη οθόνη του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, με ακροατές τη ρωσική ελίτ

Εξαίρεση στη μυστικοπάθεια του Πούτιν για τις κόρες του ήταν η αποκάλυψή του, το 2020, ότι μία από τις δύο έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό, το Sputnik V, όταν έλαβε έγκριση στη Ρωσία.

Το 2015, ο ρώσος πρόεδρος είχε πει ότι οι δύο κόρες του έχουν σπουδάσει και ζουν τη ζωή που έχουν επιλέξει στη Ρωσία, μιλούν τρεις γλώσσες και είναι πολύ περήφανος για αυτές.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε γιατί δεν παραδέχεται ότι είναι κόρες του, μιας που πλέον αρκετοί τις γνωρίζουν και βγαίνουν και στην τηλεόραση, αρνήθηκε και πάλι να απαντήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...