661
Ο Τζεφ Μπέζ είχε ανακοινώσει ότι θα αφήσει τα καθήκοντά του στην Amazon για να αφιερωθεί στην Blue Origin | Reuters

Ο Τζεφ Μπέζος έτοιμος να πετάξει στο Διάστημα τον Ιούλιο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2021, 16:41
Ο Τζεφ Μπέζ είχε ανακοινώσει ότι θα αφήσει τα καθήκοντά του στην Amazon για να αφιερωθεί στην Blue Origin
|Reuters

Ο Τζεφ Μπέζος έτοιμος να πετάξει στο Διάστημα τον Ιούλιο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2021, 16:41

Ταξίδι στο Διάστημα θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα ο γνωστός αμερικανός επιχειρηματίας τεχνολογίας και εμπορίου, Τζεφ Μπέζος.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος (για λίγο καιρό ακόμη) της Amazon ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι θα συμμετέχει στις 20 του ερχόμενου Ιουλίου στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή της εταιρείας του, Blue Origin, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις στα όρια του Διαστήματος.

Να σημειωθεί ότι ο Τζεφ Μπέζος γνωστοποίησε προσφάτως ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, λίγο πριν από την πραγματοποίηση της πτήσης, προκειμένου να επικεντρωθεί στην Blue Origin.

«Από τότε που ήμουν 5 χρόνων, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο Διάστημα. Στις 20 Ιουλίου θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδελφό μου. Η καλύτερη εμπειρία, μαζί με τον καλύτερό μου φίλο» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Οπως τόνισε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου (σύμφωνα με το Forbes), στην πτήση θα συμμετέχουν ο ίδιος, ο αδελφός του και ο νικητής της δημοπρασίας που θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.

«Όχημα» για αυτή την αποστολή της Blue Origin θα είναι το New Shepard, ο πύραυλος που έχει σχεδιάσει για υποτροχιακές, τουριστικές πτήσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αποτελώντας το «αποκορύφωμα» δέκα και πλέον ετών δοκιμών, διάστημα το οποίο σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις, καθώς η εταιρεία σχεδίαζε να ξεκινήσει την πώληση εισιτηρίων το 2019 και να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση μέσα στο 2020.

Το New Shepard έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία 15 δοκιμαστικές πτήσεις από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το 2015, όμως δεν έχει πετάξει ποτέ μεταφέροντας πλήρωμα.

Ο θαλαμίσκος της Blue Origin είναι ειδικά σχεδιασμένος για τη μεταφορά τουριστών στο Διάστημα, καθώς η κάθε κεκλιμένη θέση διαθέτει δικό της, ιδιαίτερα μεγάλο παράθυρο, το οποίο ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο.

Φτάνοντας σε υψόμετρο κοντά στα 100 χιλιόμετρα, ο θαλαμίσκος αποσπάται από τον πύραυλο, ο οποίος με τη σειρά του επιστρέφει στη βάση για να προσγειωθεί, χρησιμοποιώντας κινητήρα. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο θαλαμίσκος αρχίζει να επιστρέφει στο έδαφος, αναπτύσσοντας μία τριάδα αλεξιπτώτων, προκειμένου να επιβραδύνει την κάθοδό του προς την έρημο του Βαν Χορν, στο Τέξας.

Παραμένει άγνωστο πόσο θα χρεώνει την κάθε θέση η Blue Origin όταν ξεκινήσουν οι τακτικές εκτοξεύσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...