432
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η ενδοκρινολόγος ιατρός Μαρία Βορόντσοβα (Πούτιν) για την οποία λέγεται ότι δοκίμασε πρώτη το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού | ΥοuTube/CreativeProtagon

Μαρία, η κόρη του Πούτιν που δοκίμασε το ρωσικό εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 18:20
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η ενδοκρινολόγος ιατρός Μαρία Βορόντσοβα (Πούτιν) για την οποία λέγεται ότι δοκίμασε πρώτη το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
|ΥοuTube/CreativeProtagon

Μαρία, η κόρη του Πούτιν που δοκίμασε το ρωσικό εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 18:20

Μόλις ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας του ενέκρινε το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού λέγοντας κιόλας ότι η κόρη του το έχει δοκιμάσει, οι προβολείς των Δυτικών Μέσων, όπως ήταν αναμενόμενο, προσπάθησαν να φωτίσουν την υπόθεση και τους πρωταγωνιστές της.

Προσπάθησαν ακόμη να εντοπίσουν και την εν λόγω προεδρική θυγατέρα, αν και αυτό είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Διότι από το 1999, όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέλαβε αρχικώς τη θέση του πρωθυπουργού και κατόπιν αυτήν του προέδρου της Ρωσίας, οι δύο κόρες του αποτραβήχτηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας.

Και η πρωτότοκη Μαρία και η μικρότερη Κατερίνα σταμάτησαν να φοιτούν στο γερμανικό σχολείο της Μόσχας και ολοκλήρωσαν τον μαθητικό βίο τους κάνοντας κατ’ οίκον μαθήματα με προσωπικούς καθηγητές. Τα ρωσικά Μέσα λένε ότι κατόπιν άλλαξαν τα επώνυμά τους ώστε να εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες επίπεδο απορρήτου και ασφαλείας.

Ετσι η Μαρία έγινε Βορόντσοβα, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή και ειδικεύτηκε στην ενδοκρινολογία. Oπως επί λέξει γράφει η Corriere della Sera, «κατά πάσα πιθανότητα» αυτή είναι η κόρη του Πούτιν «στην οποία δοκιμάστηκε» το νέο ρωσικό εμβόλιο. Ο πατέρας της είπε ότι μετά τη λήψη του εμβολίου «η 35χρονη γυναίκα» ανέβασε 38 πυρετό την πρώτη ημέρα και κατόπιν, την επομένη, η θερμοκρασία της έπεσε στους 37 βαθμούς. «Επειτα όλα πήγαν καλά».

Σύμφωνα με «ορισμένες ρωσικές πηγές», λένε οι Ιταλοί, η Μαρία συμμετέχει σε ένα μεγάλο έργο κατασκευής νοσοκομείου για νοσηλεία 20.000 ασθενών, στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης. Αλλες πηγές, τις οποίες επικαλείται αλλά δεν κατονομάζει η Corriere, αναφέρονται σε μία διαφορετική πρωτοβουλία που έχει να κάνει με γονιδιακές έρευνες.

Η Μαρία φέρεται παντρεμένη με κάποιον ολλανδό επιχειρηματία και λέγεται ότι έχει αποκτήσει μία κόρη. Ο ίδιος ο Πούτιν έχει μιλήσει γενικώς για «εγγόνια». Οι Ιταλοί γράφουν ότι πιστεύεται πως και η μικρότερη θυγατέρα του, η 34χρονη Κατερίνα, έχει αποκτήσει και αυτή τέκνο. Το επώνυμο ασφαλείας που έλαβε η Κατερίνα είναι Τιχόνοβα, αλλά προσφάτως έκανε την εμφάνισή της στο ρωσικό πολιτικό προσκήνιο.

Σε ό,τι αφορά τη Μαρία του εμβολίου, ελάχιστα είναι γνωστά. Φυσικά η Corriere εμπιστεύεται τα Μέσα της ρωσικής αντιπολίτευσης, όπως είναι το Open Media, και αναπαράγει την πληροφορία πως η Μαρία αγόρασε μία μεγάλη ντάτσα στην περιοχή Οντίντσοβο όπου και η κατοικία του πατέρα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...