400
|

Κατερίνα Νοτοπούλου και Ραλλία Χρηστίδου πανηγυρίζουν για την… ήττα: «αυτό κατακτήσαμε!»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 12:30

Κατερίνα Νοτοπούλου και Ραλλία Χρηστίδου πανηγυρίζουν για την… ήττα: «αυτό κατακτήσαμε!»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 12:30

Πού να είχαν κερδίσει κιόλας! Με αναρτήσεις τους στο Instagram, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Ραλλία Χρηστίδου έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην ολοκλήρωση της παρουσίας τους στις εκλογές (δημοτικές και ευρωεκλογές αντίστοιχα)  και παρά τη συντριπτική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλησαν να αναδείξουν τη θετική πτυχή – αν υπάρχει βέβαια- της συντριβής.

Αμφότερες διεκδίκησαν την ψήφο των πολιτών για πρώτη φορά, χωρίς ωστόσο να εκπληρώσουν τις προσδοκίες του κομματικού μηχανισμού.

Ειδικά για την Κατερίνα Νοτοπούλου, που την παρουσίαζαν ως (δήθεν) αυθεντικό εκφραστή των κεντροαριστερών ψηφοφόρων στη Θεσσαλονίκη, η τέταρτη θέση στην οποία κατετάγη με μόλις 13,52%, κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσει προβληματισμό για την πρώην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης που ως υποψήφια είχε παρελάσει από όλες τις κακοστημένες φιέστες της κυβέρνησης στη Βόρεια Ελλάδα.

Και όμως! Η ίδια η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, στην απολογιστική ανάρτησή της στο Instagram, κατάφερεε να εντοπίσει «μία από τις πρώτες θέσεις» που κατέκτησε, και με εντυπωσιακή αυταρέσκεια πανηγύρισε γράφοντας:

«Στον Δήμο Θεσσαλονίκης η παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”, που με τιμή εκπροσωπώ, η μόνη προοδευτική επιλογή, κατακτά μία από τις πρώτες θέσεις καταλήγοντας ισοδύναμα σε επτά έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας σημαντικά τη δύναμή μας».

«Συγχαίρω όσους τελικά περνούν στο Β’ Γύρο των Δημοτικών Εκλογών», προσθέτει για τους αντιπάλους της και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της!

Οπως ήταν επόμενο, λέξεις όπως ήττα, αποτυχία κ.α. τέτοια κακόηχα, δεν θα μπορούσαν να έχουν θέση στο κείμενο της κυρίας Νοτοπούλου, που συνοδεύεται από μία φωτογραφία της στα ροζ.

View this post on Instagram

Μια κορυφαία εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», που με τιμή εκπροσωπώ, η μόνη προοδευτική επιλογή, κατακτά μια από τις πρώτες θέσεις καταλήγοντας ισοδύναμα σε επτά έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας σημαντικά τη δύναμή μας. Συγχαίρω όσους τελικά περνούν στο Β’ Γύρο των Δημοτικών Εκλογών. Εμείς, μαζί, δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για μια προοδευτική Θεσσαλονίκη. Σε δύσκολη συγκυρία για την πόλη και κρίσιμη καμπή για τη χώρα, καταφέραμε υγιείς πολιτικές δυνάμεις να συγκροτήσουμε μια μεγάλη προοδευτική αυτοδιοικητική συμμαχία. Δώσαμε έναν μεγάλο, αξιοπρεπή και καθαρό αγώνα, μακριά από κάθε είδους συμφέροντα, κομίζοντας νέο πολιτικό ήθος. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη που μας εμπιστεύτηκε αναγνωρίζοντας τα καθαρά λόγια και μοιράστηκε μαζί μας το όραμά μας για μια Θεσσαλονίκη δίκαιη, εξωστρεφή πόλη, με συμμετοχικό σχεδιασμό, μια Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη. Με το όραμα αυτό, με την ελπίδα που γεννήσαμε στην πόλη και με τις αξίες μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε θέση και σε κάθε μάχη για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, των κοινωνικών αγαθών, της δημοκρατίας στην πόλη. Ευχαριστώ προσωπικά και από καρδιάς όσους και όσες μας στήριξαν. Προχωράμε Μαζί. #προχωραμε_μαζι #Proxorame_mazi #thessaloniki_mazi #mazi #μαζι #katerina_notopoulou #anoikti_poli #κατερινα_νοτοπουλου #ανοιχτη_πολη

A post shared by Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) on

Μία ανάλογου περιεχομένου και ύφους ανάρτηση επεφύλαξε για τους φίλους (δικούς της και του ΣΥΡΙΖΑ) και ψηφοφόρους της, και η Ραλλία Χρηστίδου, που πήρε τη 14η θέση ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σίγουρα δεν περιμέναμε τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών», ομολογεί. «Ξέρω ότι ήταν μια μέρα δύσκολη, μια μέρα που μας έκανε να σκεφτούμε πολλά. Να αναγνωρίσουμε ότι πολιτικοί μας αντίπαλοι είχαν μια σαφή νίκη. Να σκεφτούμε ποιοί συμπολίτες ψήφισαν, ποιοί απείχαν, ποιοί έστειλαν μήνυμα διαμαρτυρίας στις επιλογές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ποιοί επιμένουν στην αντισυστημική ψήφο και γιατί, να σκεφτούμε τί έφταιξε και κυρίως τί πρέπει να αλλάξει…Όλες και όλοι νομίζω πως ξέρουμε μέσα μας».

View this post on Instagram

Φίλες και φίλοι μου, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου για την στήριξή και τα μηνύματά σας. 35000 με τιμήσατε με την ψήφο σας και αυτό, για αυτήν την πρώτη μου προσπάθεια στον πολιτικό στίβο αποτελει υπολογίσιμο όπλο στη φαρέτρα μου.. Σίγουρα δεν περιμέναμε τα χθεσινά αποτελεσματα των εκλογών. Ξερω οτι ήταν μια μερα δύσκολη, μια μέρα που μας έκανε να σκεφτούμε πολλά. Να αναγνωρίσουμε οτι πολιτικοί μας αντίπαλοι είχαν μια σαφή νίκη. Να σκεφτούμε ποιοί συμπολίτες ψήφισαν, ποιοί απείχαν, ποιοί έστειλαν μήνυμα διαμαρτυρίας στις επιλογές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ποιοί επιμένουν στην αντισυστημική ψήφο και γιατι, να σκεφτούμε τί έφταιξε και κυρίως τί πρεπει να αλλάξει…Όλες και όλοι νομιζω πως ξέρουμε μέσα μας. Ο πόλεμος όμως δεν έχει χαθεί. Κρατήσαμε τις δυνάμεις των 6 εδρών στην ευρωβουλή. Για αυτο φίλες και φίλοι Δεν απογοητευόμαστε. Δεν γονατίζουμε. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα προς όλες τίς κατευθύνσεις.. Και προς εμάς τους ίδιους και προς τους πολιτικους μας αντιπάλους. Οτι θελουμε μια κοινωνία δίκαιη προς όλους. Οτι θελουμε μια κοινωνία όπου όλες και ολοι υπολογίζονται και ακούγονται. Οτι θελουμε μια κοινωνία που ο ένας σέβεται τον άλλον. Οτι δεν θελουμε κανεναν στο περιθώριο. Οτι θελουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος με προτεραιότητα την δημόσια υγεία, την παιδεία, το δικαίωμα στην εργασία. Οτι θελουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από μνημόνια και ΔΝΤ, μια Ελλαδα κραταιά και δυνατή, μια Ελλαδα με ισες ευκαιρίες για όλες και για όλους και οχι μονο για ορισμένους που είχαν προβάδισμα απ την αρχή του βίου τους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν ενώσουμε δυνάμεις. Τί λέτε? Εγώ πάντως δηλώνω παρούσα.? #rallia #elections2019 #greece #friends

A post shared by Rallia Christidou Official (@rallia_) on

«Ο πόλεμος όμως δεν έχει χαθεί», υποστηρίζει και εστιάζοντας με τη σειρά της και εκείνη σε κάτι θετικό από τη συντριπτiκή ήττα του κόμματός της, σημειώνει με ικανοποίηση πως «κρατήσαμε τις δυνάμεις των 6 εδρών στην ευρωβουλή».

«Για αυτό φίλες και φίλοι Δεν απογοητευόμαστε», καταλήγει η τραγουδίστρια που δοκίμασε τις δυνάμεις της στον στίβο της πολιτκής ως υποψήφια για την Ευρωβουλή.