211
Ο Μαρκ Ρούτε προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη | REUTERS/Johanna Geron/Pool

Καταπέλτης ο Ρούτε: Η Ουγγαρία δεν έχει πλέον καμία δουλειά στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 17:50
Ο Μαρκ Ρούτε προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη
|REUTERS/Johanna Geron/Pool

Καταπέλτης ο Ρούτε: Η Ουγγαρία δεν έχει πλέον καμία δουλειά στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 17:50

Ο νόμος εναντίων των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων από την κυβέρνηση του λαϊκιστή Ορμπαν ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των ευρωπαϊκών δημοκρατικών κρατών εναντίον μιας Ουγγαρίας που βρίσκεται εδώ και καιρό στο ακροδεξιό άκρο της πολιτικής σκηνής.

Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο Μαρκ Ρούτε δεν δίστασε να πει έξω από τα δόντια, αυτό που σκέφτονται πολλοί: «Η Ουγγαρία δεν έχει πλέον καμιά δουλειά στην Ευρωπαϊκή Eνωση» μετά και τον νέο νόμο της Βουδαπέστης.

«Για μένα (μ’ αυτόν τον νόμο) δεν έχουν πλέον καμιά δουλειά στην ΕΕ, όμως δεν αποφασίζω μόνος μου. Υπάρχουν άλλες 26 χώρες», είπε στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΕ είναι «μια κοινότητα αξιών».

Νωρίτερα, ο Ορμπαν, προσερχόμενος και αυτός στη Σύνοδο, είχε προσπαθήσει να τα… μπαλώσει λέγοντας, ότι οι 17 ηγέτες -ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- που υπέγραψαν κοινή δήλωση για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων, τον παρεξήγησαν και ότι «ο νέος νόμος δεν έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία, αλλά με τον τρόπο που οι γονείς πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σχετικά με το σεξ».

Την Τετάρτη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Βίκτορ Ορμπαν και του νέου νόμου, αποκαλώντας τον «ντροπή» για την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...