240
Σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανεμίζει κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Βουδαπέστη | REUTERS/Marton Monus

Η Ουγγαρία απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 17:04
Σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανεμίζει κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Βουδαπέστη
|REUTERS/Marton Monus

Η Ουγγαρία απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 17:04

Ακόμα έναν αναχρονιστικό νόμο υιοθέτησε την Τρίτη η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπαν, κλιμακώνοντας την επίθεση κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο νόμος που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους έχει προκαλέσει την ανησυχία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τροπολογία εγκρίθηκε από 157 βουλευτές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Η αντιπολίτευση εφάρμοζε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας, με την εξαίρεση της παράταξης της άκρας δεξιάς Jobbik, που υπερψήφισε την τροπολογία.

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει τη σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία, δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας, που έχει στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Στην πράξη, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρίσεις των μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, όπως για παράδειγμα η διαφήμιση της Coca-Cola που περιλάμβανε ένα ζευγάρι ανδρών και είχε προκαλέσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στην Ουγγαρία το 2019, δεν θα επιτρέπονται πλέον.

Το ίδιο θα ισχύει για βιβλία, όπως ήταν η συλλογή μύθων και θρύλων που αποδραματοποιούσαν την ομοφυλοφιλία, η οποία προκάλεσε την οργή του ουγγρικού καθεστώτος το 2020.

Σειρές όπως τα «Φιλαράκια» ή ταινίες όπως το «Χάρι Πότερ» και το «Μπίλι Ελιοτ», που αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία, είναι επίσης πιθανόν να απαγορευθούν για τους κάτω των 18 ετών, προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν το βράδυ της Δευτέρας στους δρόμους της Βουδαπέστης για να καταγγείλουν τη συνεχή προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...